Evlilik dünyası fuarı başlıyor...

Evlilik dünyası fuarı başlıyor...
Güncelleme:

Binlerce çiftin merakla beklediği evlilik dünyası fuarı muhteşem defilerle başlıyor…

Türkiye’nin en büyük Evlilik Hazırlıkları Fuarı, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi salonunda 11-13 Ocak 2013 tarihinde kapılarını “Chione by Zeynep Tunuslu” defilesiyle açıyor.

11. kez düzenlenecek olan Evlilik Dünyası Fuarı, sektördeki 300’den fazla katılımcı firmayı bir araya getiriyor. Evlenecek çiftlerin tüm ihtiyaçlarını bulabilecekleri fuar, bu yıl daha fazla alternatif sunmayı hedefleyerek Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ile birlikte İstanbul Kongre Merkezi salonunu da fuar alanına dönüştürüyor. Çiftlerin heyecanla beklediği Evlilik Dünyası Fuarı’nın büyüyen alanıyla birlikte ziyaretçi sayısının da bu yıl 60 bini geçmesi bekleniyor.

Üç gün boyunca devam edecek olan fuarda bu yıl da ziyaretçileri birbirinden özel defileler ve etkinlikler bekliyor. Fuar, Zeynep Tunuslu’nun Chione markası için hazırladığı gelinlik tasarımlarıyla açılacak. İkinci gün akşamı ise özel davetlilere ve basına yapılacak olan Özlem Süer’in Gala Defilesi fuarda yer alacak. Ayrıca Simokin defilesi, temsili gelin hamamı, geleneksel kına gecesi de fuara renk katacak etkinlikler arasında.  

Her yıl fuar öncesi gerçekleşen konsept çekimlerden oluşan Bennu Gerede fotoğraf sergisi Lounge alanında…

Ünlü fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede, Evlilik Hazırlıkları Fuarı için konsept bir çalışma gerçekleştirdi. Arkeoloji müzesinde yapılan ‘Mitolojik Aşklar’ temalı bu çekimlerden kareler ve ‘Kentsel Dönüşüm’ temalı Tarlabaşı’nda yapılan özel çalışmalar fuarın Lounge alanında sergilenecek.

Kreatif direktörlüğünü Emir Koç’un üstlendiği çekimlerde dünyaca ünlü manken Masha Rudenko objektif karşısına geçti. Ünlü manken, tasarımlarıyla son dönemde dikkat çeken Atıl Kutoğlu, Ezra-Tuba Çetin, Çiğdem Akın, Banu Güven, Nej ve Zelia Kaçar’ın tasarladığı gelinliklerle tarihi doku içerisinde birbirinden özel pozlar verdi.

Patika Fuarcılık Genel Müdürü Didem Cılga, bu yılki konsepti nasıl belirlediklerini şöyle anlattı: “Her şeyin çok hızlı tüketildiği çağımızda aşklar da maalesef hızlı yaşanıp çabucak unutuluyor. İnsan ilişkilerinin de çabuk tüketildiği bir “fast food” çağında yaşıyoruz. Tekamül edemiyoruz, sürekli bir koşturma halindeyiz. Bu hızın içerisinde birçok şeyin anlamını yitirdiği gibi aşklar da anlamını yitiriyor. Oysa mitolojiye baktığımızda sonsuz aşkın yüceltildiği hikayeler günümüzde de hala konuşulmaya devam ediyor. Biz de sabrın ve sonsuz aşkın önemini hatırlatmak için bu yılki temamızı ‘Mitolojik Aşklar’ olarak belirledik. Çiftlerin büyük bir heyecanla bekledikleri evlilik hayatlarının da mitolojideki aşklar gibi başlaması ve ömür boyu devam etmesini diliyoruz. Unutulmaz ve kusursuz bir düğün gerçekleştirebilmek, hayal ettikleri gelinlikle karşılaşmak ve düğün hazırlığını kolaylaştırmak için tüm çiftleri fuara bekliyoruz.”

Evlilik Dünyası bu yıl da defile ve etkinliklerle dopdolu….

Sofra tasarımları sergisi, ünlü tasarımcıların gelinliklerinden oluşan Trend alanı, dans gösterileri, defileler, müzik dinletileri, çekilişler ve ünlü sanatçıların katılımıyla daha da renklenecek fuar, yine birçok sürprize de ev sahipliği yapacak. Açılış defilesini Zeynep Tunuslu’nun Chione markası için tasarladığı gelinliklerle yapacağı fuarın ikinci gününde Levon Kordonciyan Smokin Defilesi ve aynı gün akşam özel davetliler için yapılacak Özlem Süer Gala defilesi ziyaretçilerle buluşacak. Fuarın son günü ise Fashionist Catwalk Show beğeniye sunulacak.

Etkinlik Programı gün ve saatleri şöyle:

11 OCAK CUMA

14:00 CHIONE-GELİNLİK DEFİLESİ BY ZEYNEP TUNUSLU

12 OCAK CUMARTESİ

14:00 LEVON KORDONCİYAN SMOKİN DEFİLESİ
17:30 AYASOFYA HAMAMI-GELİN HAMAMI
20:00 ÖZLEM SÜER GALA DEFİLESİ

13 OCAK PAZAR

14:00 FASHIONİST CATWALK SHOW
16:00 KINACIM, KINA GÖSTERİSİ
17:00 UĞURKAN,SAÇ MAKYAJ SHOW