Burun Estetiği İle Doğal Görünüm Kazanmak

Burun Estetiği İle Doğal Görünüm Kazanmak
Güncelleme:

Estetik operasyonu düşünen kişilerin kafalarını karıştıran sorulardan biri de ameliyat sonrasında doğal ve gerçekçi bir görünüm kazanıp kazanamayacaklarıdır.

Bu sorunun cevabı doğrudan hastaların beklentileri ile ilgilidir diyebiliriz. Hastanın beklentileri ne kadar doğal olursa ulaşacakları sonuçta onları o kadar memnun edecektir. Bazı hastalar hayranı oldukları bir ünlüyü kendilerine örnek almakta ve onun gibi bir görünüme kavuşmak için de çeşitli estetik operasyonları geçirmektedir; ancak bu hastalar bazen hayal ettikleri görünüme kavuşamamaktadır. Bunun sebebi ise herkesin yüz yapısının farklı olması olarak bilinmektedir. Başka birinde çok beğendiğiniz burun yapısı sizin yüzünüze uygun olmayacağı için estetik açıdan hoş bir görüntü sağlamayabilir. Bu sebeple başkalarına benzemek için değil, kendiniz olmak için burun estetiği ameliyatlarını tercih etmelisiniz.

Burun Estetiği İle Doğal Görünüm Kazanmak - Resim : 1

Peki, bu uygunluğu nasıl test edeceğinizi düşünüyorsanız doktorunuza danışabilirsiniz. Doktorunuza istediğiniz ameliyat yöntemini ve hayalini kurduğunuz görüntüyü anlatarak fikir almanız mümkündür. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra doktorunuz ameliyat için uygun olup olmadığınızı ve eğer uygunsanız hangi şeklin uygulanabileceğini size anlatacaktır. Olabilecekler doğrultusunda bir karar vererek ilk adımınızı atabilirsiniz. Doktor seçimi estetik ameliyatları açısından oldukça önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğer vücudunuzun berbat bir görünüm almasını istemiyorsanız tanınan ve işini kaliteli yapan doktorları tercih etmelisiniz. Aksi takdirde çok kötü bir ameliyat geçirebilir ve ciddi anlamda hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Ameliyat Sonrası Morluklar Nasıl Geçer?

Liposuction sonrasında da olduğu gibi birçok estetik ameliyatı sonrasında komplikasyonlar ortaya çıkmaktadır. Burun estetiği ameliyatlarda en sık karşılaşılan sorun ise morluklar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu operasyon sırasında kesme ve törpüleme işlemleri yapıldığı için kan damarları zedelenir ve morarmaya sebep olur. Morarmalar yaklaşık 1 hafta içinde geçecektir; ancak bu süreyi çeşitli uygulamalar yaparak azaltmanız da mümkündür. En etkili olan uygulama ise soğuk kompress kullanımı olabilir. Yüz bölgenize soğuk su ya da buz uygulaması yaparak kan sızmalarına engel olabilir ve morarmaları azaltabilirsiniz. Ayrıca morlukları azalmak için bazı ilaçların kullanımı da gerekli olabilmektedir; ancak bu ilaçlar doktor gözetimi altında kullanılmadığında ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Bu sebeple eğer ilaç kullanımını gerekli görüyorsanız doktorunuzla görüşmeli ve onayını almalısınız. Yaptığınız basit uygulamalardan sonra 1 hafta içinde morluklarınız geçer ve sağlıklı bir görünüme kavuşursunuz.

Burun Estetiği Ameliyatında Doktor Seçiminin Önemi

Estetik operasyonlarda en önemli konu doktor seçimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Saç ekiminde olduğu gibi burun estetiği ameliyatlarında da doktor seçimine önem vermeli ve kendinize uygun doktorları tercih etmelisiniz. Bu işi yapan doktorların alanında uzman ve tecrübeli kişiler olması gerekmektedir. Aksi takdirde ameliyatınızın başarılı geçmeyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Rahat bir ameliyat ve sağlıklı bir görünüm kazanmak istiyorsanız Burun Estetiği konusunda uzmanlaşmış FBM Tıp Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler advertorial