Güzelliğin küçük sırları buzdolabında saklı

Güzelliğin küçük sırları buzdolabında saklı
Güncelleme:

Doğal ve ucuz yöntemlerle evde kendi bakımınızı kendiniz yapabileceksiniz...

Güzel bir dekolte için salatalık! 1 adet salatalığı rendeleyin, dekolte kısmına ve göğüslerinize sürün.Nemli ve sıcak bir havluyu üzerine koyun ve 20 dakika bekletin.

 


Rendelenmiş salatalıkları havluyla temizleyin ama durulamayın. Cildi yatıştırır ve yeterince nemlenmesini sağlar.

Lekelere karşı limon!

Bir limonun suyunu suyla inceltin ve bir kaba boşaltın. Parmak uçlarınızı yaklaşık 5 dakika boyunca içinde bekletin. Sarı lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz

Yoğurt maskesi: Yoğurttan hazırlayacağınız maskecildinizin taze ve temiz bir görünüm kazanmasına yardımcı olacaktır.

2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı limon suyunu karıştırın, yüzünüze sürün ve 20 dakika etki etmesini bekleyin. Daha sonra yüzünüzü 1 litre suyun içine sıktığınız 1 adet limonla hazırladığınız suyla yıkayın.

Siyah noktalara bal:

3 kaşık bala 2 kaşık yoğurt ve yulaf unu

Malzemeleri birbiriyle karıştırın. Elde ettiğiniz karışım yüzünüzde peeling görevi görecektir. Üstelik bu maskenin ciltteki tahrişleri önleyici bir etkisi de bulunuyor.

Bal-yumurta akı maskesi:

Bu maske için ihtiyacınız olan malzemeler; 3 yemek kaşığı bal, 1 yumurta akı ve bir miktar buğday unu.

Yumurta akını kar gibi olana dek çırpın ve içine balı ekleyin. Eğer elde ettiğiniz karışım fazla akışkansa biraz ısıtın.

Daha sonra bu karışıma yoğun bir püre kıvamı oluşana dek un ekleyin.En iyisi maskeyi yüzünüze bir fırça yardımıyla sürmek.

Etkisini göstermesi için 30 dakika bekleyin. Daha sonra ılık suyla durulayın.

Muz kürü:

Saçlarınızda ballı muzlu bakıma ne dersiniz? Muzlu saç bakımı için bir muzu püre haline getirin ve 1 yemek kaşığı balı içine ekleyin.

Muz ve bal karışımını kremsi bir yapı elde edene dek karıştırın. Daha sonra saçlarınızı sıcak suyla ıslatın ve karışımı saçlarınıza ve saç derinize iyice yedirin.kadinca.net

Bir plastik folyoyla saçlarınızı toplayın ve havluyla sarın. Isı bu kürün saçlara daha derin bir şekilde etki etmesini sağlayacaktır.

20 dakika sonunda saçlarınızı iyice durulayın ve her zamanki gibi şampuanla yıkayın.

Kür sonunda saçlarınızın dolgunlaştığını ve sağlıklı bir görünüme kavuştuğunu fark edeceksiniz.