Arkadaşınıza yardım etmek için

Arkadaşınıza yardım etmek için
Güncelleme:

Sevdiğiniz bir arkadaşınızın problemleri varsa ona bu şekilde yardımcı olabilirsiniz.

 

LEYDİTÜRK.COM / ÖZEL

Arkadaşınızın hareketlerini yargılamak size düşmez ama ona yardımcı olma adına değişik yollar izleyebilirsiniz. Arkadaşınızın problemi çeşitli olabilir. İşte bu problemlerden bazıları ve çözme yolları:

1) Başkalarını sürekli eleştirip dedikodu yapıyorsa ve bu göze batıyorsa onu bu konuda nazikçe uyarın. Dışardan nasıl gözüktüğünü söyleyin. Arkadaşsınız demek her dediğine ‘he’ demek değildir.

2) Eğer buluşmalarınızda hesabı ödeyen taraf her zaman siz iseniz ve ona bu konu hakkında soru sormaktan çekiniyorsanız şöyle diyebilirsiniz: Daha rahat/salaş veya ayaküstü bir yerlere gidelim mi?

3) Sizi tartışmaların ortasına yerleştirmeye çalışırsa bundan sakının. Ortadaki maymun olmak çoğu zaman adınıza iyi olmaz.

4) Arkadaşınız aldatılıyorsa bunu ne pahasına olursa olsun bilmesi gerek. Çoğu durumda aldatılmak kadının onurunu kırar bu yüzden dürüstlük yanlış değildir.

5) Onun alışveriş problemi varsa ve bunu fark ettiyseniz ya yorum yapmayın ya da soruna göğüs gerin. ‘’A-ah sende buna benzer başka bir bluz yok muydu o da çok güzeldi’’ diyerek bile dikkatini soruna çekebilirsiniz.

6) Onun iş hayatı ile ilgili yanlış bir karar vereceğini hissediyorsanız sadece somut örnekler üzerinden ona destek olun. ‘’Bak şu X şirketi duydum hoş ve güzel bir yere benziyor’’ tarzında yaklaşırsanız ona yardımcı olursunuz. Ulaşılması güç, zemini bulunmayan kariyer umutları vererek arkadaşınızın gözünü boyamanıza gerek yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.