İdeal çiftler birbirine benzer !

İdeal çiftler birbirine benzer !
Güncelleme:

Zıtlıklar birbirini çeker lafını daha önce duymuşsunuzdur fakat gerçekte bu böyle mi?

LEYDİTÜRK.COM/ ÖZEL

Gerçekte insanlar kendini andıran yüzlere daha çok yakınlık duyar ve anlaşır hatta beraberlikleri daha uzun sürer. Michigan Üniversitesi’nden psikolog Zajnouc’un yaptığı testlerin sonucu bu gerçeği kanıtlar nitelikte. Yeni evlenen çiftin fotoğrafları ile aynı çiftin 25 sene sonraki fotoğrafları karşılaştırılınca zaman içinde fiziksel özelliklerin birbirine benzediği ortaya çıktı. İlişkilerinde daha mutlu olan insanlarda bu benzerlik daha da artmış durumda.

Aynı ortamda uzun süre birlikte kalan insanlar birbirinin mimiklerini istem dışı taklit etmeye başladığını kaydeden psikoloğa göre eğer sevgiliniz gülmeyi seven biriyse ağız kenarında çizgiler oluşur ve zaman içinde sizin de yüzünüzde bu çizgilerden oluşuyor. Bir diğer teori ise zaten izdivaç seçimi yapılırken insanlar kendi yüzüne benzeyenleri bilinçaltında seçiyor ve birlikte geçirilen zaman bu iki insanın birbirine huy olarak daha çok benzemesine neden oluyor.



Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.