İş yerinde nasıl makyaj yapılmalı?

İş yerinde nasıl makyaj yapılmalı?

Her iş yerinin çalışma koşullarına uygun olarak seçeceğiniz makyaj türleri vardır.

İşe giderken yapacağınız makyaj, çalıştığınız işe ve işyerine göre değişiklik gösterir.  Örneğin hizmet sektöründe çalışıyorsanız daha sade bir makyaj yapmanız öneriliyor. İnsanlarla ilişki kurduğunuz, sunumlar yaptığınız, göz önünde bulunduğunuz kurumsal bir iş yapıyorsanız tabi ki makyajda daha özenli olmanız gerekiyor. Eğer iş yerinde kitlelere hitap ediyorsanız ve göz önündeyseniz saçınızın fönlü, makyajınızın ise açık ve sade renklerden oluşması öneriliyor.

Eğer tayyör tarzı giysiler giymeniz gereken bir iş yerinde çalışıyorsanız koyu renk makyaj yapmanız ve doğal renklerde ruj sürmeniz öneriliyor.

Devlet kurumlarında çalışıyorsanız tabi ki çok gösterişli olmadan, kurumun izin verdiği ölçüde makyaj yapmalısınız, bu durumda makyaj yaptığınızı belli etmeyen ama yüzünüze renk katan makyaj uygulamalarını tercih edebilirsiniz.

Eğer spor giyim tercih edilen bir işyerinde çalışıyorsanız yüzünüze bir miktar fondöten, pudra ve far kullanabilirsiniz. Spor kıyafetlere canlı renkteki makyaj her zaman uyumludur. Spor giyimde saçlarınızı toplarsanız yaptığınız makyaj daha çok belli olacaktır. Dudaklarınıza parlatıcı sürmeniz uygun olacaktır.