Kadınlara kariyer tavsiyeleri

Kadınlara kariyer tavsiyeleri

İşinin erbabı kadınlardan sizlere özel öneriler ve yönlendirmeler.

LEYDİTÜRK.COM/ ÖZEL

İsterseniz kendinize yeni bir iş bakıyor olun isterseniz tümüyle bir kariyer değişimi yapmadan önce yine de profesyonellerin başarı hikâyelerinden ders çıkarabilirsiniz. Unutmayın, bu tür hikâyeler insanlara ilham olup onları yönlendirebilir. Biz de başarılı iş kadınlarıyla konuşup bu acımasız iş dünyasında nasıl hayatta kaldıklarını sorduk. Misafirlerimiz sizlere iş-özel hayat dengesini, olumsuzluğu avantaja çevirmeyi ve işinin erbabı olmayı tabir-i caizse gösterecek.

Anne-Lynam Goddard
ChildFund International Başkanı & CEO

Kendilerine yeni kariyer seçmek isteyenlere tavsiyem, aklınızdan geçen iş opsiyonlarını iyi araştırmanız ve mümkünse bu iş kollarında çalışan birileriyle temasa geçip içeriden bilgi almalısınız. Bu bilgileri kendi kendinize edindiğinizi görmek patronunuzu mutlu edecek iş arkadaşlarınız tarafından saygı göreceksiniz.

İş-Özel hayat dengesinde her zaman ağır basan taraf özel taraf olsun çünkü mutsuz bir şekilde yaşamak. Sonuçta ailenizi ve kendiniz mutlu etmek için yaşıyorsunuz. Sadece işe gömülerek sevdikleriniz unutursanız o parayı kazanmanın pek bir anlamı yoktur. Aile işteki en önemli motivasyon kaynağıdır.

Suzi Weiss-Fischmann
OPI Genel Başkanı

Eğer şimdiki aklım geçmişte olsaydı mutlaka insanları daha çok ve uzun süre sabırlı şekilde dinlerdim. Dinleme ve değerlendirme hakkında çoğu insan sabırsızdır ve gençken bu had safhadadır. Bu tür modern iletişim sonucunda işiniz veya özel yaşantınıza pozitif yansıyabilir.

Sepi Asefnia
SEPI Engineering Başkanı

Kariyerimin en zor yönü Amerika’da çalışan bir İranlı olmamdı ve bunun üstüne kadındım. Erkek domine bir toplulukta kendime yer edinebilmek için 2 strateji uyguluyordum. Birincisi gelen negatif yorumları ve ön yargıları görmezden gelmek. İkincisi her zaman kendimi iddialı ve dinç tutmak için yeni sertifikalar ve üst düzey kariyer programlarına yazılıyorum, bu bugün de devam ediyor.