Yılbaşı gecesi için pratik öneriler !

Yılbaşı gecesi için pratik öneriler !
Güncelleme:

2012’yi geride bırakıp 2013’e girerken lezzetli ve kısa sürede hazırlanabilecek yemeklerle yılbaşı ziyafeti çekebilirsiniz.

Çok şık bir yılb aşı yemeği hazırlamak için mutfağınızda tek ihtiyacınız birbirinden lezzetli ve pratik deniz, sebze, piliç ve hamur ürünleri. 2-15 dakikada kolayca hazırlanacak bu tarifler yılbaşı ziyafetiniz için size rehbe roluşturabilir. 2012’nin son gününü renklendirmek için ve 2013’e leziz bir başlangıç yapmak için özel tariflerin olduğu İglo'nun yılbaşı mönüsünden yararlanabilirsiniz.

Pratik Yılbaşı Mönüsü

Kestaneli Garnitürlü Pilav

Malzemeler: 300 gr kestane, 1 su bardağı garnitür, 3 su bardağı pirinç, 4-5 su bardağı tavuk suyu, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı, tuz, karabiber

Yapılışı: Kestaneyi ızgara usulü pişirin ve kabuklarını soyun. Pirinci yıkayıp ılık suda bekletin. Tencereye tereyağını ve ay çiçek yağını ekleyip ısıtın. Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip rengi şeffaflaşana kadar kavurun. Kestaneyi ilave edin. 4 su bardağı suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 1 su bardağı garnitürü ve tuzu ilave edip karıştırın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

Not: Pilavı pişirirken suyunu ara ara kontrol edin. Eğer yeterli gelmez ise su ilave edin.

Ana yemek

Mantar soslu Karışık Tatlı Biberli Chicken Kievski

Malzemeler: 1 paket Chicken Kievski, 150 gr mantar, 1 soğan, 100 gr tatlı biber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 100 ml krema, tuz, karabiber

Yapılışı: Chicken Kievski’yi yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında 10 dk pişirin. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyup ısıtın. Üzerine yarım ay şeklinde dilimlediğiniz soğanı soteleyin. Soğan az yumuşayınca İGLO Karışık Tatlı Biberi ilave edin. 3-4 dk soteledikten sonra yarım ay şeklinde dilimlediğiniz mantarı ilave edin. Tuzu ve karabiberi ekleyip 2-3 dk soteleyin. Kremayı da ilave edip 1-2 dk daha pişirin ve ocaktan alın. Servis tabağına mantar sosunu koyun. Üzerine Chicken Kievski’yi ekleyip servise sunun.

Avokado ezmeli dip sos

Malzemeler: 2 olgun Avokado, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
Yanına; 100 gr karides, 100 gr bebek havuç, 100 gr körpe taze fasulye

Yapılışı: Karides, havucu ve taze fasulyeyi haşlayın. Mutfak robotuna avokadoyu, sarımsağı, zeytinyağı, tuzu ve karabiberi ekleyip pürüzsüz olana dek çekin. Dip sosu garnitürler eşliğinde servise sunun.

Tatlı

Milföy Hamurlu Çikolatalı Kek

Malzemeler: 2 milföy, 2 yumurta, ½ su bardağı toz şeker,1/3 su bardağı nişasta (40 gr), 3 yemek kaşığı un,100 gr tereyağı, ½ paket kabartma tozu, 1/3 su bardağı kakao, 125 gr ince çekilmiş ceviz içi, 1 yumurta akı, açmak için 1-2 yemek kaşığı un
Üzerine: Pudra şekeri, toz Antep fıstığı (var ise)

Yapılış: Milföyü derin dondurucudan çıkarıp oda ısısında çözülmesini sağlayın. Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritin ve ılımaya bırakın. Derin bir kaseye yumurtaları kırıp toz şekerini ekleyin ve şeker eriyene kadar mikser ile iyice çırpın. Üzerine soğumuş olan tereyağını ve bitter çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin. Cevizi de ekleyin. Son olarak elediğiniz unu, kakaoyu, nişastayı ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbını margarin ile yağlayın. Milföyleri tezgâha alın. Üzerine un serpip kalıbınızın büyüklüğünde az açın. İglo Milföyü kalıbın içine kenarları yüksek duracak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız koyu kıvamdaki keki ortasına döküp kaşık ile az yayın. Kalan milföyü de üzerine ekleyin. Kenar kısımlarının iyi yapışması için yumurta akı sürüp bastırmadan yapıştırın. Tabandaki milföyün uçlarını milföyün üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar 25-30 dakika pişirin. Pişen kekinizi fırında hemen çıkarmayıp 5-6 dakika daha bekletin. Üzerine pudra şekeri serpin. 30-45 dakika sonra dilimleyerek servise sunun.