Ne Komplosu Yaw?

Güncelleme:

Olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermek ya da olmuş bir şeyi başkasına mal etmek komplodur. Halbuki Baykal'ın seks kaseti gerçek. Komplo teorilerine zaten yatkın bir ülke olan Türkiye ve özellikle CHP kadrolarının koro halinde komplo türküsünü okumaları beni şaşırtmadı.

Duygusal sahnelerle, bir avuç insanın gözyaşlarıyla Baykal'ı mağdur gibi göstermek Türkiye'de yaygın bir medya taktiğidir.

Bu Taktikler ” Türk Malı”


Birkaç yıl önce öbür dünyaya göç eden, arkasından 'I did it my way' melodisi çaldıran medya yönetmeninin favori metodlarından birisi 'gizli kameraydı'. Daha bir sürü gizli kamera gizli kayıt kullanıcısı var da isim isim burada yazıp yerimizi doldurmayalım. Türkiye medyasında yıllardır alıştığımız bir konu. Hatırlarsınız.

a.20100512103108.jpgEsas Sorun Başka

Özel hayat, haneye tecavüz gibi kavramlar doğru, ancak başka bir gerçek daha var. Baykal beraber görüntülendiği bayanla olan ilişkisini inkar etmiyor. Daha da vahimi, söz konusu bayan Baykal'ın sekreteriyken milletvekili mertebesine yükselmiş bir kimse. İşte esas sorun burada.

Bu tür yükselmeler Türkiye medyasında çok sık rastlanan bir olgu. Biliniyor, konuşulunuyor ama korkudan kimse açıkça yazamıyor. Gazetelerin ve TV kanallarının gazabından korkuluyor. Sonuç olarak Baykal'ın yanında yaşanan yükselme tipi Türkiye medyasında çok sık rastlanan bir olgu. Belki bu nedenle medyada konunun 'komplo' teorisine yatmakta.

Bırakın Bu Komploları

Kimisi bu kasetin yayınlanmasının aslında R.Tayyip Erdoğan'ın tasfiyesinin başlangıcı olarak görmekte. Bir kısım kalemşörler konuyu hemen dış ülkelere bağlamakta. Bence AKP de bu konuda tamamen devre dışı çünkü Baykal gibi bir muhalefet lideri AKP'ye Allah'ın bir lütfudur. Kaset bence 'insider job'.

Bu Kaset CHP'in En Büyük Şansıdır

Defalarca burada yazdım. CHP polit bürodan daha sert kemikleşmiş bir yapıya sahip. CHP Türkiye'nin en büyük bankası İŞ Bankası'nın en büyük ortağıdır. Zaten Kılıçtaroğlu'da İŞ Bankası yönetim kurulundan gelen bir bürokrat.

Baykal istifa etti keşke istifa ederken kasetteki ilişkiye de açıklık getirseydi.

Baykal'ın istifası CHP'nin vakfa dönüşmeden siyasi bir parti olarak yaşamını devam ettirmesi için son şanstır.

Kendi seçtiği delegelerin baskısıyla, duygusal şovlarla, çıkarlar zincirinin oluşturduğu yönetimin 'otobüs' bindirmeleriyle genel başkanlığa geri dönmez inşallah.

CHP'nin genç bir başkanı olur, gerçek bir sol partiye dönüşür. Kemikleşmiş kadroları yeniler. Yeni başkan CHP'in İŞ Bankası hisselerini halka bedelsiz devreder. Modern kapitalizmin ön şartı, örneğin Türkiye toptan cam piyasası, serbest rekabete açılır.

Diğer Yazıları
IMF, Dünya Bankası ve Türkiye
31 Mart Vakası & 31 Mart Yerel Seçimleri
Bir Türk Kedisinin Amerika Macerası