İKSV’den çocuklar için Müziğe Yolculuk

İKSV’den çocuklar için Müziğe Yolculuk
Güncelleme:

İKSV Alt Kat ve İstanbul Caz Festivali işbirliğinde hazırlanan yepyeni bir video serisi İKSV YouTube kanalında başlıyor.

İKSV Alt Kat, çocuklara müziğin farklı boyutlarını anlatmak için bu ay yeni bir video serisine başladı.

Müzisyen Deniz Taşar’la birlikte hazırlanan ve altı bölümden oluşan seride Taşar, kendi müzikal serüvenini eğlenceli bir dille çocuklarla paylaşırken, caz müziğin doğasından müziğin diğer sanat dallarıyla ilişkisine, farklı müzik türlerinden doğaçlamaya, basit enstrüman yapımından performansa uzanan birçok farklı konuyu keyifli sohbetler ve konuk sanatçıların sürpriz performansları eşliğinde aktaracak.

Çekimleri Salon İKSV’de gerçekleştirilen ‘Deniz Taşar’la Müziğe Yolculuk’ video serisinde, Deniz Taşar’a piyanist Adem Gülşen eşlik ediyor. Sanatçı, serinin farklı bölümlerinde davulda Fırtına Kıral ve trompette Barış Doğukan Yazıcı’yı sürpriz performanslarla ağırlayacak. Serinin İlk bölümü ‘Melodilerle sohbet edilir mi?’ İKSV YouTube kanalında yayında.

Serinin bölüm içerikleriyle bağlantılı olarak İKSV Spotify hesabından dinleme listeleri de sunulacak. Temmuz ayı itibariyle her hafta bir bölümü yayımlanacak seriye, İKSV Alt Kat web sitesinden sesli betimleme seçeneğiyle de erişilebilecek.

 Deniz Taşar ile seride kendisine eşlik eden piyanist Adem Gülşen ayrıca 1 – 24 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek 28. İstanbul Caz Festivali kapsamında ‘İstanbul Bir Sahne’ konserlerinde birlikte sahne alacaklar.