Şehit Askerler Ve Polisler İçin Tiyatro Oyunu

Şehit Askerler Ve Polisler İçin Tiyatro Oyunu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçleri anısına sahnelenen "Önce Vatan" isimli tiyatro oyununda Koca Seyit'in hayatı ve Çanakkale Savaşları canlandırıldı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçleri anısına "Önce Vatan" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Havran Belediyesi Kültür ve Sanat Kulübünde sahnelenen oyunda Koca Seyit'in hayatı ve Çanakkale Savaşları canlandırıldı.

Düşman gemilerine atılan top mermileri, barut kullanılarak gerçeğe yakın şekilde sahnelendi. Salonu duman ve barut kokusu kaplayınca, izleyiciler heyecanlı ve duygulu anlar yaşadı.

Seyircilerden Ahmet Toker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyuna çok emek verildiğini gördüğünü belirterek, "Bu günlerde çok gerekli olan birlik ve beraberliğimizin sağlanması açısından çok önemli bir oyun" dedi.

Sinem Candan da oyunda Çanakkale Savaşları'nı gerçekmiş gibi yaşadıklarını söyledi.

Oyunda 276 kiloluk top mermisini tek başına namluya sürerek İngiliz gemisini batıran Havranlı Koca Seyit'i canlandıran ve ona benzerliğiyle dikkati çeken Kemal Kılıç da ekip arkadaşlarıyla iyi organize olduklarını belirterek, bugüne kadar 4 turnede seyircilerle buluştuklarını anlattı.

Terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçleri anasına sahnelenen oyunu, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Havran Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Ayvalık Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve çok sayıda vatandaş izledi.