Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından o dizi izlenme rekoruna koşuyor

Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından o dizi izlenme rekoruna koşuyor
Güncelleme:

Netflix’te yayınlanan, 'The Crown' dizisi Kraliçe 2. Elizabeth'in hayatını kaybetmesinin ardından birçok ülkede ilk 10’lara yükseldi.

Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth’in hayatını kaybetmesinin ardından Netflix'te yayınlanan 'The Crown'ın izlenme oranlarında artış yaşandı.

Dizi, amcasının tahttan feragat etmesinden, Elizabeth’in taç giyme törenine ve son 7 yılda Kraliyet Ailesi’nin iniş çıkışlarına kadar Kraliçe’nin tüm saltanatını ekranlara yansıtmaya çalıştı.

Kayıp Rıhtım'ın aktardığı habere göre, FlixPatrol, 'The Crown'ın şu anda dünya çapında 72 ülkede ilk 10’da yer aldığını duyurdu. Dizi, 11 Eylül’de Ukrayna’da 1 numaraya, Bulgaristan, İtalya ve Malta’da ise 2 numaraya yükseldi. Dizi ayrıca verilere göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde dördüncü, İngiltere'de ise en çok izlenen üçüncü televizyon dizisi oldu.

NETFLİX'TEKİ EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ DİZİ OLDU

TelevisionStats.com’un aktardığına göre ise, 'The Crown', 'Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri', 'Cobra Kai', 'House of the Dragon', 'Stranger Things', 'Game of Thrones' ve 'She-Hulk'tan sonra dünyanın en çok izlenen yedinci dizisi konumuna geldi. Böylece Netflix'teki en büyük üçüncü dizi haline gelen 'The Crown', bir hafta öncesine göre 12 sıra yükseldi.

Dizinin sadece izlenme rakamları değil, Wikipedia’daki günlük ziyaretlerinde de artış yaşandı. Günlük yaklaşık 7 ila 8 bin ziyaret edilen sayfa, 9 Eylül’de 100 binden fazla gösterim aldı.