Kutsal ağaçta çıplak fotoğrafa tutuklama

Kutsal ağaçta çıplak fotoğrafa tutuklama
Güncelleme:

Bali’de bulunan ve kutsal olduğuna inanılan ağaç önünde çıplak fotoğraf çekilen Rus turist tutuklanmasının ardından Endonezya’dan sınır dışı edildi.

Endonezya’nın tatil adası Bali’de tatil yapan Rusya vatandaşı Luiza Kosykh, kutsal olduğuna inanılan Banyan türü bir ağaç önünde çıplak fotoğraf çekildiği gerekçesiyle sınır dışı edildi. Kosykh, 700 yıllık banyanın önünde çektirdiği çıplak fotoğrafın popüler olması ve ağaca kutsal bir saygı duyan yerel Hinduları kızdırmasının ardından tutuklandı.

 AFP’de yer alan habere göre, Bali hukuk ve insan hakları ajansı yetkilisi Nengah Sukadana, 40 yaşındaki kadının, göçmenlik yetkilileri tarafından yakalanmasından birkaç gün sonra, Moskova’ya giden bir uçakla Bali’nin Denpasar kentinden ayrıldığını söyledi.

KUTSAL OLDUĞUNU BİLMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Ocak ayında 2024 yılının Aralık ayına kadar aldığı vize ile Bali’ye giriş yapan Kosykh, çıplak fotoğrafın birkaç yıl önce çekildiğini ve ağacın kutsal kabul edildiğini bilmediğini iddia etti. Göçmenlik bürosu, ağırlıklı olarak Hindu olan adanın kültürüne saygısızlık içeren bir dizi olayın ardından, uygunsuz davranan turistlere karşı bir baskı oluşturacakları sözünü verdi.

OLAY TEKRARLANMASIN DİYE ÖNLEM ALACAKLAR

Göçmenlik bürosu, yaptığı açıklamada “Tüm turistler Bali’de nelere izin verildiğini ve nelere izin verilmediğini bilmiyor. Bu nedenle, yerel hukuk ve insan hakları kurumu yetkilisi Anggiat Napitupulu, düzenlediği basın toplantısında, yerel halkı olayın tekrarlanmasını önlemek için çevrelerini gözlemlemeye çağırıyoruz” dedi.