Metin Uca'nın vasiyeti ortaya çıktı

Metin Uca'nın vasiyeti ortaya çıktı
Güncelleme:

Kocaeli'de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Metin Uca'nın vasiyeti ortaya çıktı.

Ünlü sunucu Metin Uca, geçtiğimiz günlerde Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrası hastanede tedavi altına alınmıştı. Uca, yoğun bakımda süren yaşam mücadelesini kaybetti. Uca'nın saat 01.30 sıralarında yaşamını yitirdiği öğrenildi.

VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI

62 yaşında aramızdan ayrılan Metin Uca'nın vasiyeti ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl Youtube'da Gökay Kalaycıoğlu'nun sunduğu Haber Bahane programına konuk olan Uca, vasiyetini açıklayarak ''Yakılarak ölüp küllerimin de İstanbul Boğazı'ndan serpilmesini isterdim'' demişti. 

"GÜZEL ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM"

Kalaycıoğlu'nun "Yalnızlık korkun var mı?" sorusu üzerine konuşan Metin Uca, "60 yaşındayım ve yalnızım. Aman bana bir şey olursa diye bir kadınla birlikte olma taraftarı değilim. Bu o kadına haksızlık olur. Kendi adıma yetmeye çalışıyorum. Ölümden de korkmuyorum. Güzel öleceğimi düşünüyorum" demişti.

"YAKILMAK İSTİYORUM, İKİ YÜZLÜ CENAZE TÖRENİ İSTEMİYORUM"

Vasiyetinden bahseden Metin Uca, "Burası özgür bir ülke olsa yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu. Ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul boğazından serpilmesini istiyorum. Ne yazık ki böyle bir şansım yok. İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum. " ifadelerini kullanmıştı.

"BİRLİKTE OLDUĞUM 3 KADINI KAYBETTİM"

Hayatı boyunca hep ölümlerle sınandığını söyleyen ünlü sunucu, sözlerine şöyle devam etti: 30 yaşında 1,5 ay ile anne ve babamı kaybettim. O günden beri de yalnız yaşıyorum. Bağlanma korkum o zamana dayanıyor. Hayatımda hep sevdiklerimle sınandım. Birlikte olduğum 3 kadını da peş peşe kaybettim. Ankara'da ses sanatçısı bir sevgilimle kötü ayrılmıştık. Evde astım krizi geçirdi. Ona karşı çok mahcup olduğum bir hayatım var. Sonra Derya'yı kaybettim. Sonra yine bir başkası var. Bu ölümler hep ayrıldıktan sonra oldu. Kendimi suçlu hissetmedim ama istemeden üzdüm."

METİN UCA KİMDİR?

Sunucu, yazar ve seslendirme sanatçısı Metin Uca,13 Kasım 1961, İstanbul'da doğdu.

Babası Hakkarili, annesi Söğüt, Bilecikli olan Uca, kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri aldı.

1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başlayan ve 1989 yılında TRT'ye geçen Metin Uca, daha sonra televizyon kuruluşlarında kuruluşlarda muhabirlik, programcılık yaptı.

1999-2003 yılları arasında Türkiye’nin en özgün ve eğlenceli sabah haber şovu Günaydın Türkiye’yi Star ekranlarında sundu. 700 bölüm yayınlanan Passaparola ve TRT’de 180 bölüm yayınlanan Miras adlı programların sunucusu ve yaratıcı ekibinde yer alan Uca, Maydanoz, Büyüklere Masallar, Pişti isimli stüdyo programlarıyla da Show TV, ATV ve Star TV gibi kanallarda çalışmalarını sürdürdü.

Uca, 3 Şubat 2022 tarihinde, İstanbul havalimanında "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme" suçundan gözaltına alındı.

Bekar olan Metin Uca'nın çocuğu da bulunmuyor.