''PKK'lılar Erdoğan'ın askerleri mi ?''

''PKK'lılar Erdoğan'ın askerleri mi ?''

Ahmet Hakan, şehit binbaşının annesinin cenaze törenindeki ''Oğlumu O'nun PKK'lı askerleri öldürdü'' sözlerini yazdı.

Şehit cenazelerinde acılı ailelerin hedefinde kimi zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da hükümet var.

Tunceli'de şehit düşen Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in annesinin "Oğlumu 'O'nun PKK'lı askerleri katletti." sözü gündemdeki yerini koruyor.

Yüreği yanan annenin bu feryadı dün en az dört gazeteye manşet oldu. 'Erdoğan takıntılı' olmakla eleştirilen gazetelerin hedeflerindeki isim yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı.

Şehit annesinin sözlerinin manşete çekilmesine Ahmet Hakan, "PKK'lılar Erdoğan'ın askerleri mi?" başlıklı bugünkü köşesinde itiraz etti.

Yazar, acılı bir şehit anasının söylediği kabul edilemez bir cümleyi, büyük gerçeğin ifadesiymiş gibi manşete çekilmesini ve onun üzerinden muhalefet yapılmasını yanlış buldu.

Şehit ailelerinin o acıyla her şeyi söyleme hakkı olduğunu ifade eden Hakan, gazetelerin hatasını yazısında böyle dile getirdi:

"EL İNSAF YANİ"

"Gazetelerin, acılı anne ve babaların o hissiyat içinde söyledikleri abartılı ifadelerin üstüne atlayıp manşetlerine çekerek, bunlar üzerinden muhalefet yapmaları da kabul edilemez.
El insaf yani!
PKK'lı teröristler, Erdoğan'ın askerleri midir?
Bu altına imza atılacak, üzerinden muhalefet yapılacak bir cümle midir?

Şehit annelerine, şehit babalarına, şehit yakınlarına, şehit kardeşlerine "Devlet büyüklerimize kötü sözler söylüyorlar" diye en aşağılık hakaretlerin edilmesine, haklarında davalar açılmasına nasıl şiddetle itiraz ediyorsak...
Acılı anne, baba ve kardeşlerin acılar içinde söyledikleri maksadını aşan cümleleri, siyaseten muhalif olduğumuz kişiyi karalamak için manşetlere çekmemeliyiz."

cenaze.20150929092849.jpg

Yazının tamamı için tıklayınız