Afrikalı gazetecilere FETÖ uyarısı

Afrikalı gazetecilere FETÖ uyarısı

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Afrikalı gazetecileri FETÖ konusunda uyardı.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü; 15 Temmuz darbe girişimi ve terör örgütü FETÖ'nün uluslararası faaliyetleri konusunda yabancı gazetecileri bilgilendirmek için başlattığı programı sürdürüyor. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, Afrika ülkelerinden gelen gazetecilerden oluşan heyete, "Kendisini kainat imamı olarak görüyor. 15 Temmuz'da olduğu gibi aynı şeyin sizin başınıza gelmemesi için dikkatinizi çekmeyi amaçlıyoruz" diye uyarıda bulundu.

BYGM, 15 Temmuz darbe girişimini ve FETÖ örgütünü yabancı gazetecilere anlatmak için Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık programı başlattı. Program çerçevesinde bugüne kadar aralarında Rusyave Almanya'nın yanı sıra Akdeniz ve Balkan ülkelerinin de bulunduğu farklı ülekelerin gazetecilerinden oluşan 9 ayrı heyet Ankara'da konuk edildi. Afrika ülekelerinden gelen gazetecilerden oluşan heyet de, dün BYGM'de düzenlenen program ile FETÖ konusunda bilgilendirildi. Heyet ilk olarak, Türkiye'nin yakın tarihinde karşı karşıya kaldığı darbelerin ve 15 Temmuz darbe girişiminin uluslararası basın tarafından daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla BYEGM tarafından düzenlenen "Türk Demokrasi Tarihi" fotoğraf sergisini gezdi. Genel Müdür Akarca, Afrikalı gazetecilere sergiyi gezdirerek darbeler ile 15 Temmuz darbe girişimini, her küpürün ve fotoğrafın önünde ayrıntılı olarak anlattı.

Halk sokağa çıktı

Akarca, "Her şey normalmiş gibi sandığımız bir dönemde, bir gece askerlerin kışlalarından çıkıp insanlara saldırdığına tanık olduk. Çok sayıda darbeye şahitlik etmiş biri olarak diyebilirim ki bu hiçbirisine benzemiyordu. Kendi ülkenizde sizin vergilerinizle üretilen tanklar, silahlar, yine kendi insanlarınızı hedefledi. Cumhurbaşkanımızın canlı yayında cep telefonundan yaptığı çağrı üzerine, liderine ve demokrasisine sahip çıkmak üzere halk sokaklara dolup bu hain darbecilere karşı canını dişine takarak mücadele etti" diye konuştu. Afrikalı gazeteciler, daha sonra 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı direnişin işlendiği videoyu izledi.

Afrika'ya yakınlık duyuyoruz

Akarca, daha sonra Türk tatlıları ikram ettiği konuklarını, toplantı salonunda FETÖ ile ilgili bilgilendirdi ve sorularını yanıtladı. Kendisinin de 43 yıllık bir gazetecilik geçmişi olduğunu dile getiren Akarca, "Gazetecilik mesleğinin içinden gelmiş biri olarak sizlerin duygu ve düşüncelerinizi iyi bildiğimi sanıyorum. Meslektaşlarımla bir arada olmak beni mutlu ediyor" dedi.

Akarca, Türkiye’nin Afrika ülkelerine karşı büyük dostluk ve yakınlık duyduğunu dile getirdi. Türkiye ile Afrika ilişkilerinin çıkar gözetmeden, kardeşlik hukukuna dayanan bir ilişki olduğunun altını çizen Akarca, "Türkiye-Afrika ilişkileri karşılıklı çıkara değil, işbirliğine dayanmaktadır. Türkiye olarak Afrika ile her zaman tecrübelerimizi paylaşacağız, her konuda işbirliği içerisinde olacağız" diye konuştu.

Kainat imamı

FETÖ’nün uluslararası yapılanması hakkında bilgi veren Akarca, FETÖ’nün dünyanın en gizli ve en iyi organize olmuş örgütlerinin başında yer aldığını, bazı Afrika ülkeleri de dahil olmak üzere 170’e yakın ülkede yapılandığını belirtti.

Akarca, "Kendisini kainat imamı olarak görüyor. 15 Temmuz'da olduğu gibi aynı şeyin sizin başınıza gelmemesi için dikkatinizi çekmeyi amaçlıyoruz. Önlem alınmazsa bulundukları ülkeleri ele geçirme ihtimalleri var ve bunlar dünya için büyük tehlike oluşturuyorlar" diye konuştu.

Milliyet

Etiketler gazeteci fetö afrika