Doğan Medya Grubu'na ''terör'' soruşturması !

Doğan Medya Grubu'na ''terör'' soruşturması !

AK Parti'ye yakın Güneş gazetesi istedi, Doğan Medya Grubu'na soruşturma açıldı..

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Doğan Medya Grubu bünyesindeki basın kuruluşlarında yer alan bazı haberlerden dolayı yetkililer hakkında, ''terör örgütü propagandası yapmak'' iddiasından soruşturma açıldı.

AK Parti yakınlığıyla bilinen ve işadamı Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Güneş gazetesinin "Al sana belge" başlıklı haberi ihbar kabul edildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Doğan Medya Grubu hakkında soruşturma başlatıldı.

Doğan Medya Grubu bünyesindeki bazı televizyon ve gazetelere "29 Ağustos 2015'te Siirt'te şehit düşen askerlerin fotoğraflarının sansürsüz yayınlanması", "Tunceli'de öldürülen PKK'lıların fotoğraflarının sansürlenmesi" ve "Cüneyt Özdemir'in PKK'ya katıldığı iddia edilen 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil ile televizyondaki röportajı" soruşturmaya konu oldu.

1-20150915141050.jpg

10 Eylül 2015 tarihinde Güneş gazetesinde çıkan haberde şu ifadeler yer aldı; "Elindeki bütün medya gücünü gece gündüz algı operasyonları için kullanan Aydın Doğan, teröre açıkça destek veriyor, teröristleri kolluyor, yaptığı yalan haberlerle kaos çıkartıyor. Sonra da “Aaa Pardon” DEYİP pişkinlik yaparak sanki sorumlusu kendisi değilmiş gibi üste çıkıyor"

2-20150915141050.jpg