Ersoy Dede: Anayasa Mahkemesi'ni kapatmak için niye bekleniyor ?

Ersoy Dede: Anayasa Mahkemesi'ni kapatmak için niye bekleniyor ?

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, CHP'nin KHK'ların iptaline AYM'nin ''evet'' demesi halinde içinden çıkılmaz bir kaos yaşanacağını ileri sürdü. Dede'ye göre çare AYM'yi kapatmak.

Star yazarı Ersoy Dede, OHAL kapsamında çıkarılan ilk KHK hariç tüm KHK'ları Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na  farklı bir tez ile karşı çıktı.

Dede "Bunun kavgasını mahkeme kapılarında değil, millet iradesinin en yüce tecelligahı olan Gazi Meclis’te vermeli" diye seslendi.

Ersoy Dede'ye göre CHP'nin başvurusuna AYM ''evet'' derse işte o zaman işler içinden çıkılmaz hal alacak:

''Bu CHP, yaşananları şaka zannediyor olmalı.. 1991 yılında Anayasa Mahkemesi, üzerine vazife olmayan bir karar verdi diye, bugünkü reorganizasyon günlerinde bu kararın kuyruğuna takılıp gidemeyiz.. CHP gerçekten KHK’lar yoluyla alınmış bazı kararların tartışmalı olduğunu düşünüyorsa, bunun kavgasını mahkeme kapılarında değil, millet iradesinin en yüce tecelligahı olan Gazi Meclis’te vermeli.. Olağanüstü günlerden geçtiğimiz gerçeği göz ardı edilmemeli.. Bu süreçte devletin, kendi içine sızdığı terör örgütü unsurlarıyla mücadelesine kim sekte vuruyorsa onunla da savaşılır.. Anayasa Mahkemesi bu müracaatı kabul ederse ve hatta ve hatta KHK’da kısmi iptal kararları verirse ne olacak?.. Ortaya çıkacak olan kaostan kim faydalanacak?''

Dede'ye göre böyle bir kaosun önüne geçmeni yolu AYM'yi kapatmak: 

''Neden bugüne kadar beklendiğini bilmiyorum ama Anayasa Mahkemesi gibi bir darbe ürünü vesayet organından kurtulmak için daha ne bekliyoruz?''

Star