Fenerbahçe’de 'hibe' tartışması !

Fenerbahçe’de 'hibe' tartışması !
Güncelleme:

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın Ali Koç'a cevap olarak yaptığı açıklamada, seçim döneminde kulübe hibe edeceğini söylediği rakam tartışma başlattı.

Fenerbahçe’de yeni başkan Ali Koç’un FB TV’de yaptığı borç açıklamasının ardından eski başkan Aziz Yıldırım’dan jet yanıt geldi… Yıldırım’ın yaptığı açıklamada daha önce kulübe hibe edeceği sözünü verdiği ‘150 milyon Euro’ söylemi tartışma yarattı. Bu miktarın ilk olarak Euro cinsinden açıklandığı ancak daha sonra Türk Lirası olarak düzeltildiği ortaya çıktı.

Aziz Yıldırım ve Ali Koç’un 2 ay önce girdiği başkanlık yarışında seçim vaatlerinden biri de kulübün kasasına borç yazılmayacak şekilde koyulacak nakit paraydı… Yıldırım seçim öncesi yaptığı açıklamada önce ‘kendi kaynaklarım ve sponsorlar vasıtasıyla Fenerbahçe’ye 150 milyon Euro’luk bir kaynak girişi sağlayacağım’ ifadelerini kullanmıştı.

Ardından bir kez daha kürsüye gelen Aziz Yıldırım bu açıklamasını yinelerken bu kez o rakamı Türk Lirası olarak düzeltmiş ve ‘150 milyon lira sponsorlarla birlikte veriyorum’ açıklamasını yapmıştı. Aziz Yıldırım’ın seçim çalışmalarını sosyal medya üzerinden yürüten RuhumuzBir hesabı da yaptığı paylaşımla o miktarın 150 milyon TL olduğunu duyurmuştu.

Fenerbahçe’de 'hibe' tartışması ! - Resim : 1

Bu açıklamalar üzerine Ali Koç da kürsüden Aziz Yıldırım’a verdiği yanıtla ‘Ne veriyorsanız 1 fazlasını veriyorum. Kolay gelsin…’ diyerek konuşmasını tamamlamıştı.

Eski başkan Yıldırım’ın bugün yaptığı açıklamada ”Sayın Koç’un genel kurulda benim 150 milyon Euro karşılıksız hibe vaadim üzerine söylemiş olduğu 150+1 sözünü ilerleyen yıllarda yerine getireceğimi düşünüyorum” sözleri olay yarattı.

Sosyal medyada konu hakkında tartışmaya başlayan Fenerbahçe taraftarları o vaadin Euro değil Türk lirası olduğu konusunda paylaşılan video görüntüleriyle birlikte görüş birliğine vardı.

Skor