Basın kartlarının iptalinde geri adım

Basın kartlarının iptalinde geri adım
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, basın kartını iptal ettiği gazetecilerin kartlarını kamuoyundan gelen tepkilerin ardından kullanıma açtı. Öte yandan kurumdan konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Cumhuriyet, BirGün ve Evrensel gazetesi çalışanlarının ve uluslararası ve yerel medyada çalışan gazetecilerin iptal edilen basın kartları yeniden kullanıma girdi. Ancak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi. Başkanlık 24 Ocak günü herhangi bir gerekçe göstermeden çok sayıda gazetecinin basın kartını iptal etmişti. 

“ÖRGÜTLÜ MÜCADELE GERİ ADIM ATTIRDI”

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, İletişim Başkanlığı'na verilmeyen turkuaz kartları bir an önce vermeye çağırdı. Gazeteciler, yarın 13.00’te Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı önünde eylem yapacak. Eylem çağrısının yanı sıra açıklamada İletişim Başkanlığı'nın basın kartları iptalinden sessiz sedasız geri adım attığı belirtildi.

TGS Ankara Şubesinin, İletişim Başkanlığına ve meslektaşlarına çağrısı şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı geçtiğimiz hafta hukuk tanımaz bir karara imza atarak birçok gazetecinin basın kartını iptal etti. Meslektaşlarımızı görevlerini yapamaz duruma getirdi. Kartları iptal olan meslektaşlarımız meclise, bakanlıklara, adliyelere giremedi, haber takibi yapamadı.

Ancak İletişim Başkanlığı kamuoyundan gelen tepkiler üzerine geri adım atarak iptal ettiği Sarı Basın Kartlarını yeniden kullanıma açtı. Görünen o ki İletişim Başkanlığı yaptığı hatadan dönme yolunu seçti.

Meslektaşlarımızın yaşadıkları bu mağduriyeti giderme yolunu seçen İletişim Başkanlığına tekrar bir çağrıda bulunarak bir yıldır hiçbir gerekçe gösterilmeden verilmeyen turkuaz kartlarını da bir an önce vermeye çağırıyoruz.

Tüm üyelerimizi ve meslektaşlarımızı bu çağrımıza destek olmaya davet ediyoruz.”