Gomis öğrencilerle buluştu

Gomis öğrencilerle buluştu
Güncelleme:

Galatasaray Üniversitesi'nde düzenlenen bir etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen yıldız golcü Bafetimbi Gomis çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’ın yıldız golcüsü Bafetimbi Gomis, Galatasaray Üniversitesi’nde öğrenciler ile bir araya geldi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gomis pek çok takımdan teklif aldığını ancak kendisine Galatasaray’ı yakın hissettiğini ifade etti. Çocukluk hayalinin gerçek olduğunu söyleyen Gomis, taraftarın desteğini aşka benzetti ve bu aşkı yaşadığını belirtti.

“Daha önce Türkiye’de oynayan değerli oyuncular oldu. Önemli olan çalışmak ve elini taşın altına koymak… Özellikle Türk futbolunun buna ihtiyacı var. Ben Türkiye’den ayrıldığımda bu özelliğimle anılmak istiyorum” diyen golcü oyuncu geçmişe bakmanın doğru olmayacağının da altını çizerek takım halinde hedefe odaklanmaları gerektiğini söyledi.

SELÇUK İNAN’IN YERİ AYRI

Fransız golcü, hangi Türk oyuncuları beğendiği yönündeki soruya ise şöyle yanıt verdi: “Beğendiğim Türk kökenli çok oyuncu var… Benim için yeri ayrı olan isim ise Selçuk İnan. Selçuk çok iyi bir oyuncu. İyi pas yapma yeteneği var. Bu özelliği kazanmak kolay değil. Ancak Türk oyunculara karşı bir baskı olduğunu görmemiz ve söylememiz gerekiyor. Oyuncuların yeteneklerini tam olarak yansıtmak için baskıdan kurtulmaları gerekiyor. Baskıdan kurtulup daha iyi oynadığını gördüğüm isim Arda… Arda dışarıda daha iyi yeteneklerini gösteriyor. Arda kadar sevdiğim bir başka oyuncu ise Mesut Özil…”

‘GALATASARAY FORVETİ DAHA FAZLA GOL ATMALI’

Performansıyla yetinmeyen Gomis, daha iyi olması gerektiğini ve Galatasaray forvetinin daha fazla gol atması gerektiğini ise şu sözlerle belirtti: “Buraya gelirken hedefim çok fazla gol atmak ve çok fazla kupa kazanmak… Burada devam etmeyi hak edip etmediğim sezon sonunda belli olacak. Galatasaray bana güven verdi ve ben de bu güveni yerine getirmem gerekiyor. Çok fazla gol atmalıyım. 10 maç, 9 gol var. Galatasaray forvetinin çok daha fazla gol atması ve çok daha iyi performans sergilemesi gerekiyor.”

Golcü oyuncu Belhanda ile ilgili sorulan soruya “Belhanda çok büyük bir oyuncu. Hazırlık maçlarında bir sakatlık yaşadı. Sakatlık onun biraz geride kalmasına neden oldu. Sakatlık sonrası bir adaptasyon sürecine ihtiyacı vardı. Zamanla birlikte kendisini bulacağını ve yüzde yüz performans göstereceğini düşünüyorum” şeklinde yanıt verdi.