Kerem İnan’dan Lucescu’ya ağır eleştiri

Kerem İnan’dan Lucescu’ya ağır eleştiri
Güncelleme:

Galatasaray'ın eski kalecisi Kerem İnan, Mircea Lucescu'nun Galatasaray'da çalıştığı dönemle ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu’nun yabancı sınırı ile ilgili sözlerine tepkiler devam ediyor. Birçok spor yazarı yabancı oyuncu sınırlamasına karşı olduklarını söylerken, Lucescu ise Türk oyuncular ilk 11’de oynatılmadığı için Milli Takım’a futbolcu seçmekte zorlandığını söylüyor. Yabancı sınırı ile tartışmalar devam ederken Lucescu bir tepki de, Galatasaray’ın eski kalecisi Kerem İnan’dan geldi.

Mircea Lucescu’nun Galatasaray’ı çalıştırdığı dönemde kendisine şans vermediğini belirten Kerem İnan, sert eleştirilerde bulundu. Resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kerem İnan, Lucescu’nun kendisi 21 yaşındayken Mondragon’u tercih ettiğinden yakındı. Yaşadıklarını yaptığı paylaşımda anlatan Kerem İnan, Mondragon’u kestiğini anlatan bir gazete haberinin üzerine “21 yaşında başardık ama Lucescu ‘Seni oynatırsam basın ne der’ dedi. Kaleyi Mondragon’a verdi ve şuan A Milli Takım’da ‘Türkiye’de yabancı sınırı yok ben ne yapayım’ diyor. Zamanında 21 yaşında kaleciyi oynatamamışsın korkudan… Şimdi ne yapacaksın? Yazık Türk futbolu kimlerden umut bekliyor!” yazdı.

KEREM İNAN KİMDİR?

Futbola Galatasaray’da başlayan Kerem İnan, Taffarel’in yedekliğini yaptı. UEFA Kupasını alan kadroda yedek kaleci olarak yer aldı. Futbol yaşantısında Etimesgut Şekerspor ve Karşıyaka’da devam etmistir. 2009-10 1. Lig sezonundan beri Mersin İdman Yurdu’nun kalesini korumaktadır. Mersin İdman Yurdu ile 2010-11 sezonunda 1. Lig şampiyonluğu yaşayarak Süper Lig’e yükselmeyi başardı. Sezon bitimi sona eren sözleşmesi Beşiktaş kalecisi Hakan Arıkan’ın transfer edildiği için uzatılmadı.

Kerem İnan 2012-2013 sezonunda 1. Lig takımlarından Şanlıurfaspor’a transfer olmuştur. 2012-2013 sezonunda, bu takımda futbolu bırakmıştır.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

27 kez millî takımlara çağrılan Kerem İnan, 2 kez Türkiye U-17, 8 kez Türkiye U-18, 18 kez de Türkiye U-21 forması olmak üzere toplam 23 kez millî formayı giymiştir.