Sertel'den TRT giyim yardımı sorusu

Sertel'den TRT giyim yardımı sorusu
Güncelleme:

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: TRT'de giyim yardımı neden herkese yapılıyor?

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Sayıştay dış yapımlar konusunda TRT’yi sürekli uyarıyor, ancak TRT yönetimi ise tüm bu uyarılara kulak tıkayarak, dış yapımlara 1 milyara yakın para aktarıyor. Halkın parasını hovardaca harcamaya devam ediyor” iddiasında bulundu.
Sertel, yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“2013 yılından bu yana yayında ve verici istasyonlarında çalışan personele giyim yardımı yapan TRT yönetimi, usul ve esaslara aykırı hareket ediyor.
TRT yönetimi alacağı basit kararlarla bu yardımları hukuki olarak yapabilir. Ancak Sayıştay’ın tüm uyarılarına ve geçen yıl Alt Komisyon toplantısında bizim yaptığımız uyarılara rağmen bu konuda somut bir adım atılmış değil. Sadece belirli görevdeki personele yapılması gereken giyim yardımı TRT yönetimi tarafından hem para olarak yapılıyor hem de tüm personeli kapsayacak şekilde genişletiliyor. Şöyleki; 2014 yılında giyim yardımı adı altında tüm personele 10 milyon 400 bin lira para yardımı yapılıyor. Bu rakam 2015 yılında yüzde 70,7 oranında artarak 18 milyon liraya çıkıyor. 2015 yılı sonu itibarıyla 7473 kişinin çalıştığı kurumda kişi başına 2 bin 408 lira giyim yardımı adı altında ek para veriliyor. Sayıştay, bu konuda TRT yönetimini son 3 yıldır ciddi şekilde uyarmasına rağmen TRT yönetimi tarafından hiçbir adım atılmadığı gibi yapılan yardım miktarı da her geçen yıl artış gösteriyor.
HALKIN PARASI HOVARDACA HARCANIYOR
Sayıştay, dış yapımlar konusunda da TRT’yi sürekli uyarıyor ancak TRT yönetimi ise tüm bu uyarılara kulak tıkayarak, dış yapımlara 1 milyara yakın para aktarıyor. Halkın parasını hovardaca harcamaya devam ediyor.”