Otoyollardaki hız sınırı için yeni açıklama

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı ‘hız limiti 140 kilometreye çıkarılıyor’ haberleriyle ilgili bir açıklamasında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Basına yansıyan haberlerin aksine, konunun henüz çalışma aşamasında olduğu ve tüm yönleriyle değerlendirildiği ifade edilmiştir" denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün yaptığı açıklamada gelecek yıl otoyollardaki hız limitinin artırılmasıyla ilgili, "120 kilometreyi yüzde 5 ya da 6'lık artışla yükseltip toplam toleransıyla beraber 140 kilometre en üst limit sağlayabilme imkanına sahip olma yönünde bir değerlendirmemiz var." demişti.

Bakan Soylu'nun bu sözlerinin ardından İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama daha geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Basına yansıyan haberlerin aksine, konunun henüz çalışma aşamasında olduğu ve tüm yönleriyle değerlendirildiği ifade edilmiştir" denildi.

"KONU HENÜZ ÇALIŞMA AŞAMASINDA"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu mülakatta Sayın Bakanımız, bu konunun değerlendirilmekte olduğunu, gelen talepler çerçevesinde yüzde 5'lik bir artış çerçevesinde çalışmanın yapılacağını belirtmesiyle söz konusu çalışmanın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile gerçekleştirileceğini ifade etmiştir. 'Hız limiti 140 kilometreye çıkarılıyor' şeklinde basına yansıyan haberlerin aksine, konunun henüz çalışma aşamasında olduğu ve tüm yönleriyle değerlendirildiği ifade edilmiştir."

Sürücüler dikkat ! Otoyollarda hız sınırı değişiyorSürücüler dikkat ! Otoyollarda hız sınırı değişiyor

 

Seçiniz...