Şalgamın hiç bilmediğiniz faydaları

Şalgamın hiç bilmediğiniz faydaları
Güncelleme:

Sağlıklı yaşamanın en önemli koşullarından biri de şüphesiz sağlıklı beslenmedir.

Hayatın her noktasında yer alan kimyasal ürünler ve katkı maddeleri bizi alternatif ve doğal çözümlere yöneltiyor. Doğal ve sağlıklı bir besin kaynağı olan şalgam suyunun da sağlığa faydaları saymakla bitmiyor.

Sınırları Türkiye’yi aşan şalgam suyu, yiyeceklerin yanında tüketilen lezzetli bir içecek olmasının yanı sıra, vücut için doğal ve katkısız bir besin kaynağıdır. Şalgam suyunun en önemli hammaddesi mor havuç başlı başına A vitamini deposu. Bu özelliği ile göz sağlığına katkısı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Antioksidan kaynağı olan Şalgam suyunun, iştahı açtığı, vücuttaki toksinleri attığı, mide ve karaciğere faydalı olduğu, sindirimi kolaylaştırdığı, B grubu vitaminleri içerdiği, Kalsiyum-potasyum yönünden çok zengin olduğu ve afrodizyak özelliğinin de bulunduğu bilinmektedir. Ayrıca bağırsakları çok iyi çalıştırdığı ve böylece kabızlığı önlediği, fazla kiloların atılmasına yardımcı olduğu İnsanları rahatlatarak stresi giderdiği ve hücre yenileyici özelliği olduğu, özellikle kış mevsiminde grip ve soğuk algınlığına çok iyi geldiği bilinmektedir. Mor havuç içerisinde bol miktarda şeker bulunmasına rağmen şalgamın mayalanması esnasında şalgam suyunun oluşması için şalgamın içerisine konulan doğal bulgur mayası şalgamın içerisindeki şekerin tamamını parçalayarak yiyor ve böylece şalgam suyunun içerisinde bulunan şekeri sıfırlıyor. Şalgam suyu bundan dolayı şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği sağlıklı, doğal bir içecektir.

Bir bardağında sadece 20 kalori olan şalgam suyu, yemeklerin yanında bir içecek tüketmek isteyen ancak içeriğindeki şeker, gaz gibi katkılardan kaçınanlara oldukça iyi bir çözümdür. Özellikle hazmı zor olan yiyeceklerle, öğle ve akşam yemekleriyle birlikte içildiğinde sindirimi çok hızlı bir şekilde kolaylaştırdığı gözlemlenmiştir. Öğle ve akşam yemekleriyle beraber veya sonrasında içilecek birkaç bardak şalgam suyu, içerisinde ihtiva ettiği parçalayıcı enzimler sayesinde hazmı kolaylaştırır ve mideyi çok rahatlatır hatta neredeyse yatmaya yakın yarı aç hissi bile sağlar.

Sağlık&Yaşam