Diş estetiğinde lazer fark yaratıyor

Diş estetiğinde lazer fark yaratıyor

Estetik diş hekimliğinde lazer kullanımı avantajlarıyla fark yaratıyor.

Günümüzde teknolojik gelişmelerin etkisinde giderek kendine daha geniş kullanım alanları edinen lazer uygulaması, özellikle de estetik diş hekimliğinde sıkça tercih ediliyor. Diş etleri gibi yumuşak ve hassas bölgelerde, diş beyazlatmada kullanılan lazer, kanama yapmaması nedeniyle diş eti cerrahi işlemlerinde de kullanılıyor. Diş tedavilerinde lazer sayesinde hastaların dişçi koltuğu fobisiyle başa çıkabildiklerini ve tedavilerin çok daha konforlu ortamda yapılabildiğini belirten Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, konuyla ilgili görüşlerini paylaşıyor.

Lazer, diş hekimliğinde oldukça geniş bir alanda kullanılıyor

Hastalarda tedavi sonrası iyileşme sürecinin daha kısa olması  sağlayan lazer uygulamaları, estetik diş hekimliğinde cerrahi operasyon korkusunun yenilmesine yardımcı oluyor. Estetik diş  hekimliğinde lazer uygulaması oldukça geniş bir alanda kullanılıyor. Lazerin kullanıldığı alanlar; kanal tedavisi, çürük temizlenmesi ve dolgu, diş eti tedavisi, yumuşak dokularda oluşan lezyonların temizlenmesi, ağız içindeki aftın giderilmesi, diş beyazlatma, implant uygulamaları, bazı çene ameliyatları olarak öne çıkıyor.

Lazer tedavisinin avantajları  saymakla bitmiyor

Lazer tedavisi avantajlarının diğer uygulamalara göre daha fazla olduğunu belirten Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, görüşlerini aktarmayı sürdürüyor: “Lazer desteğiyle yapılan diş tedavilerinde, anesteziye çoğu zaman gerek duyulmamaktadır. Bu uygulamada hastalarda ağrı oluşma riski çok düşük olduğu için, hastalar yapılacak işlem öncesi kendilerini daha rahat hissetmektedir. Ağız gibi hassas dokuların bulunduğu bir bölgede lazer uygulama sayesinde şişme, kanama gibi yan etkiler olmamaktadır. Dolayısıyla hastalar iyileşme sürecinde, yemek yemede ve konuşmada zorluk gibi sorunlarla karşılaşmamaktadır. İnce bir ışık demeti şeklinde kendini gösteren lazer cihazı, diğer cihazlara göre daha sessiz çalışmaktadır. Hastalar böylelikle daha konforlu bir tedavi görme şansı elde etmiş olmaktadır.”

Lazerli diş beyazlatma ile kendinden emin gülüşler

Lazerin kullanım alanlarından biri olan diş beyazlatma uygulamasıyla başarılı sonuçlar elde edildiğini ifade eden Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, görüşlerini aktarmaya şu sözlerle devam ediyor: “Diş beyazlatma işleminde öncelikle dişlerdeki gözeneklerin temizlenmesi amacıyla, dişlere oksijenli su veya özel bir jel uygulanmaktadır. Bu maddelere, yaklaşık 45 dakika boyunca lazer ışığı tutularak beyazlatma işlemi gerçekleştirilmektedir. Beyazlatma oranı, kişinin diş renginin ve yapısının durumuna bağlı olarak belirlenmektedir. Dişler beyazlatılarak kişiler estetik açıdan tatmin olmakta, mutluluklarını gülüşlerine yansıtabilmektedir.”