Diyet yaparken halsiz mi düşüyorsunuz?

Diyet yaparken halsiz mi düşüyorsunuz?

Diyete başlamadan önce vücudunuzu tanıyın ve vücut tipinize uygun diyet yapın..

Diyet yaparken yediklerinizden ve içtiklerinizden aldığınız enerjinin azalması size fiziken halsizlik ve yorgunluk hissi verebilir. Eğer zayıf yapıya sahipseniz ve vücudunuzda yağ oranınız daha azsa diyetteyken yorgunluk ve halsizliğin yanında gözleriniz kararabilir, tansiyonunuz düşebilir, başınız dönebilir hatta bayılma tehlikesi bile yaşayabilirsiniz.

Ancak öyle besinler var ki, bunlar hem diyet dostu hem de direnç kaynağıdır. Diyetteyken ayrıca doğru stratejilerle hareket ettiğinizde halsizlik hissinin önüne geçebilir, gündelik hayatınıza devam edebilirsiniz.

Öncelikle kendi vücudunuzu tanıyın ve vücut tipinize uygun diyet yapın. Kadınlarda 1000 kalorinin altındaki diyetlerin, erkeklerdeyse 1500 kalorinin altındaki diyetlerin halsizliğe neden olduğu belirtilirken, şok diyetlerse kesinlikle önerilmiyor.

Diyet yaparken günlük karbonhidrat ihtiyacınızı karşılamanız önerilirken, ara öğünleri sıklaştırmanız, doğal yağ içeren besinler tüketmeniz tavsiye ediliyor. Diyetteyken çantanızda mutlaka fındık, badem ve ceviz gibi doğal yağlar içeren ve enerji veren besinler bulundurun.