Soğuk Lipoliz Neden Kullanılır?

Soğuk Lipoliz Neden Kullanılır?
Güncelleme:

Soğuk Lipoliz, Cryo Lipoliz olarak da bilinen bir yöntemdir. Özellikle bölgesel yağlanmada yağ dokusu cihaz başlığı tarafından bloke edilir ve -10 dereceye kadar dondurulur.

 

Soğuk Lipoliz, Cryo Lipoliz olarak da bilinen bir yöntemdir. Özellikle bölgesel yağlanmada yağ dokusu cihaz başlığı tarafından bloke edilir ve -10 dereceye kadar dondurulur. Bu sayede yağ dokuları kristalize edilerek vücuttan uzaklaştırılır. Cerrahi liposuction yöntemiyle kıyaslandığında hiçbir yan etkisi yoktur ve ağrısızdır. Uygulamanın sonuçları bir saat içinde gözlemlenebilmektedir. 

Soğuk Lipoliz Nedir?

Soğuk lipoliz, Lipo dondurma olarak da bilinir. Bölgesel yağ azaltmak için kullanılır ve yağ hücrelerini azaltır. Uygulama, etkili sonuçlar sağlamaktadır. Soğuk lipoliz, vücudun farklı bölgeleri için kullanılabilir. Genellikle alt karın, bacaklar, kol ve kalça bölgesi için tercih edilir. 

Soğuk lipoliz vakumlama prensibine dayanmaktadır. En etkili bölgesel zayıflama prosedürü olarak bilinir. Bölgesel zayıflama ve vücudu şekillendirmek için ideal bir yöntemdir.  Her yaş ve cinsiyet için uygu bir işlemdir.

Soğuk Lipoliz Ne İçin Kullanılır?

Soğuk lipoliz esas olarak zayıflamaya odaklanır. Yağ hücrelerini belirli bir sıcaklıkta dondurur. Daha sonra hücreler vücuttan çıkarılır ve cilt yan etkilerden korunur. Yaklaşık bir saat içinde yağ hücreleri metabolik yollarla atılır. Sadece bir seans ile yüzde 20-25 oranında sonuç alınabilmektedir. Böylece soğuk lipoliz size hızlı ve istenen sonuçları verecektir. 

Soğuk Lipoliz Hangi Bölgelere Uygulanır?

Soğuk lipoliz bölgeleri ağırlıklı olarak sutyen çizgisi, kalçalar, bacaklar, kollar ve karın bölgesidir.  Soğuk lipoliz aynı gün üç farklı bölgeye uygulanabilir. Seans sonrası 30-60 gün içerisinde etkileri gözlemlenebilir. Bu işlem ile beraber toplamda 4 ay içerisinde 2 ile 4 cm arasında incelebilirsiniz.

Soğuk Lipoliz Öncesi Gereklilikler ve Hazırlıklar Nelerdir?

Soğuk lipoliz uygulamasından önce tok olmak ya da kahve içmek tavsiye edilmemektedir. Ölçümde yanıltıcı olabileceğinden adet gören kadınlara işlem uygulanmamaktadır. Uygulama öncesi ve sonrasında fiziksel egzersizler yapılabilir. Hastalar operasyondan hemen sonra işlerine ve sosyal hayatlarına dönebilmektedirler.

Soğuk Lipolizin Yan Etkileri Var Mı?

Soğuk lipolizin yan etkileri çok bilinmemektedir. Yani hiçbir yan etkisi olmayan iyi bir tedavi olarak bilinir. Sağlığa herhangi bir zarar vermemektedir.  Tüm dünyada uzun süredir kullanılmaktadır. İnsanlar sorunsuz sonuçlardan memnundur. Tedaviden hemen sonra kızarıklık, morarma, kaşıntı, kabarma ve uyuşma olabilir ancak bu geçicidir. Bu sorunların çoğu birkaç saat içinde kaybolmaktadır. Çok hassas bir cildiniz varsa, bu yan etkiler biraz daha uzun sürebilir, ancak bunun için endişelenmemelisiniz. Tüm bu olası yan etkiler, düşük ihtimaldir.

Soğuk Lipoliz Ne Kadar Sürede Uygulanır?

Soğuk lipoliz uygulama süresi uygulanan bölgeye göre değişir. Uygulama sadece tek seans olarak gerçekleştirilir. Bir seans soğuk lipoliz genellikle yaklaşık 45 dakika sürer. Bir seansta iki bölge olacaksa yaklaşık bir buçuk saat sürebilir. Tek seansta birden fazla bölge için tedavi almanız tercih edilmez lakin uzmanınız önerir ise işlem yapılabilir. Bu aşamada doktorunuzdan/uzmanınızdan tavsiye almanız önerilir.

Kaynak: https://www.floraklinik.com/soguk-lipoliz/

Etiketler advertorial