''Arda'da Atletico laneti var''

''Arda'da Atletico laneti var''
Güncelleme:

Barcelonalı milli yılız Arda Turan için flaş bir iddia ortaya atıldı.

Atletico Madridle yollarını ayıran bir çok önemli ismin, gittikleri yeni takımlarında başarılı olamadıkları, Barcelonalı Arda Turan’ın da benzer bir sendroma kapıldığı savunuldu.

Barcelonalı Arda Turan’ın performansı İspanya’da eleştiri konusu olmaya başlarken, ülkede oyuncunun içinde bulunduğu durumun nedenleri masaya yatırıldı. Bir kısmı hakiki, bir kısmı ise batıl gerekçelerle oyuncunun beklentilerin uzağında kalması sorgulandı.

Marca gazetesinin haberi, oyuncunun Atletico Madrid’den ayrılmasıyla şu anki oyunu arasında batıl bir ilişki kurdu. ‘Atletico laneti’ ismi verilen bu durumda, Atletico Madridle yollarını ayıran futbolcuların, sonrasında gittikleri takımda beklentilerin çok uzağında kaldıklarına dikkat çekildi.

Başkent ekibinden ayrıldıktan sonra Chelsea’ye giden Diego Costa, Monaco’ya transfer olan Radamel Falcao, yine Chelsea forması giyen Filipe Luis, Porto’ya giden Adrian ve Fiorentinalı olan Mario Suarez’in kariyerlerinin düşüşe geçtiği vurgulanarak, Arda’nın da benzer bir kaderi yaşadığı savunuldu.

28 yaşındaki futbolcu için, “Diego Simeone Türk futbolcunun futbolunu anlayan tek isimdi. Herhalde Luis Enrique, Simeone’nin Arda’nın nasıl oynatılması gerektiğine dair sözlerini duymadı” ifadeleri kulllanıldı.

MSN engeli

Katalan Sport ise olaya mantıklı açıdan yaklaştı, henüz neden beklenen seviyeye gelmediğini sorguladı. 6 aydır maça çıkmamasına vurgu yapılırken, oynadığı mevkinin yanlışlığının altı çizildi. Atletico’da ilerinin kanatlarında oynayan oyuncunun, 4-3-3’lü Barça sisteminde orta sahaya çakıldığı belirtildi. Kendisinden defansif katkı beklendiği ve ilerdeki Messi-Suarez-Neymar (MSN) üçlüsünün Arda’nın skora katkı yapmasını da engellediği yorumu yapıldı.

8 lig, 4 kupa olmak üzere 12 maça çıkan Arda Turan, 3 asist yaptı.