''O olmasaydı Dortmund’a gidemezdim''

''O olmasaydı Dortmund’a gidemezdim''
Güncelleme:

Türkiye A Milli Futbol Takım’ın genç yıldızı Emre Mor, Borussia Dortmund’a imza sürecini Alman basınına anlattı.

Ay-yıldızlı forma ile EURO 2016’da mücadele eden 18 yaşındaki Emre Mor, Alman basınına konuştu. Genç oyuncu, EURO 2016’da kendisinden çok şey beklenmesiyle ilgili, “Üzerimde baskı hissetmiyorum. Baskı benim için sorun değil. Bununla başa çıkabilirim. Baskı olması beni daha güçlü yapar” ifadelerini kullandı.

Emre, Dortmund’a transferi ile ilgili ise, “Dortmund’a imza atmak aklımdan geçmiyordu. Teknik Direktör Thomas Tuchel ile konuştuk. O olmasaydı Dortmund’a gidemezdim. Hakkımdaki planlarını, benden beklentilerini dürüstçe anlattı ve beni ikna etti” diye konuştu.

5 YILLIK ANLAŞMA İMZALAMIŞTI

Borussia Dortmun’un yaklaşık 7.5 milyon sterlin ödeyerek kadrosuna katığı Emre Mor, Alman ekibi ile 5 yıllık anlaşma imzalamıştı. Borussia Dortmund Sportif Direktörü Michael Zorc, 18 yaşındaki kanat oyuncusundan övgüyle söz ederken, “Emre son derece yetenekli ve gelişimi için büyük potansiyele sahip. Çok yönlü ve dikine oynayan bir oyuncu” ifadelerini kullanmıştı.

EMRE MOR IBRAHIMOVIC’İ SOLLADI

Nordsjaelland’den Borussia Dortmund’a transfer olan milli futbolcumuz Emre Mor, İskandinavya’nın ihraç ettiği en pahalı futbolcu olarak tarihe geçti. Danimarka kulübü, Emre Mor transferinden 90 milyon Danimarka kronu kazanırken, sözleşmesinde yer alan maddelerle fiyatın artabileceği bildirildi. Ibrahimovic, Malmö’den Ajax’a 72 milyon Kron bonservis ücreti ile giderken; Emre Mor bonservis bedeli ile dünyaca ünlü futbolcuyu geride bıraktı.

EMRE MOR KİMDİR?

Emre Mor, Danimarka’da yetişmiş Türk milli futbolcu. Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund’da forma giymektedir. Emre Mor’un babası Türk, annesi ise Makedonya’lıdır. Baba tarafından aslen Uşak ili Sivaslı ilçesi Tatar kasabasındandır. 7 Haziran 2016 tarihinde 16 milyon euro bonservis bedeliyle Borussia Dortmund kulübüne transfer olmuştur. Emre, milli forma ile toplamda 22 maça çıkıp 3 de gol atmayı başardı. 2016 yılında Türkiye Milli Takım’ını tercih eden Emre, Karadağ maçında ilk kez sahaya çıktı.