Askerliği Dünya Kupası'ndaki o maça bağlı

Askerliği Dünya Kupası'ndaki o maça bağlı
Güncelleme:

Güney Kore'de forma giyen Son Heung-min, takımı Dünya Kupası'nda gruptan çıkamazsa askere gitme tehlikesi ile karşı karşıya.

Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda Güney Kore ile birlikte F Grubu’nda mücadele eden Son Heung-min, Meksika karşısında müthiş bir gol atmasına göre mağlubiyeti engelleyemedi. İki maçta sıfır puan çeken Güney Kore, Almanya’nın İsveç’i yenmesi ile son maç öncesi gruptan çıkma şansını devam ettirdi. Güney Kore’nin gruptan çıkması için son maçta Almanya’yı en az iki farkla yenmesi, Meksika’nın da İsveç’i mağlup etmesi gerekecek. Güney Kore’nin gruptan çıkmasını ülkedeki futbolseverler kadar Son Heung-min de çok istiyor. Çünkü Güney Kore gruptan çıkamazsa 26 yaşındaki Son Heung-min’in askere gitme tehlikesi var.

Kanunlara göre Güney Kore’de herkes 28 yaşına kadar askerlik görevini yerine getirmek zorunda… Ancak başarı kazanan futbolcuların askerlik görevleri affediliyor. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham’da forma giyen ve performansı ile göz dolduran Son Heung-min, eğer Güney Kore ile Dünya Kupası’nda başarılı bir performans sergileyemezse ülkesinde askere gitmek zorunda kalabilir. Bazı sporcuların askerlik görevleri ise dört haftalık temel eğitimle sınırlandırılıyor. Ancak Güney Kore’de temel eğitim alarak askerlik yapmayanlara pek de iyi bir gözle bakılmıyor.Askerliği Dünya Kupası'ndaki o maça bağlı - Resim : 1

Son Heung-min’in önünde askerlikten kurtulmak için Dünya Kupası dışında Asya Şampiyonası da bulunuyor. Tottenham’ın Son Heung-min’in askere gitmesi durumunda yeni sözleşme önermeyi düşündüğü yıldız futbolcu hakkında ne karar vereceği merak ediliyor.

Skor