Furkan için büyük gurur...

Furkan için büyük gurur...
Güncelleme:

U19 Dünya Şampiyonası’nda turnuvanın en iyi beşine seçilen Furkan Korkmaz, aynı gururu Avrupa Şampiyonası’nda da yaşadı.

Yine Yunanistan’da düzenlenen U19 Dünya Şampiyonası’nda turnuvanın en iyi beşine seçilen Furkan Korkmaz aynı gururu Avrupa Şampiyonası’nda da yaşadı. Yıldız basketbolcu final maçını 15 sayı, 7 ribaunt, 4 asist ve 5 top çalmayla tamamladı. Şampiyonanın en değerli oyuncusu ise Yunanistan’dan Vasilis Charalampopuolos seçildi.

Erdenay’dan tebrik

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, şampiyonada ikinci olan millileri tebrik etti. Federasyonun internet sitesinde yer alan tebrik mesajında Erdenay, şu ifadeleri kullandı: “Başantrenörümüz Mustafa Derin, ekibi ve oyuncularımız Türkiye’nin tüm dünyada basketbolun güç merkezi olduğunu tekrar ispatlamış oldular. Kazandığımız madalyalar Türk basketbolunun geleceğinin ne kadar parlak olduğunun bir göstergesi daha oldu.”

Ağabeylerin heyecanı

Bormio’da Avrupa Şampiyonası’na hazınlanan A Milli Basketbol Takımı oyuncuları da Genç Milliler’in maçını büyük bir heyecanla takip etti. Konakladıkları otelin lobisinde hep birlikte maçı izleyen 12 Dev Adam oyuncuları, yenilgi sonrasında üzüntü yaşasalar da, genç kardeşlerini arayarak teselli etmeye çalıştı.

Kızlar garantiledi

Genç Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye, A Grubu’ndaki 4. maçında Belarus’u 73-50 yendi. Romanya’nın başkenti Bükreş’te devam eden şampiyonada B klasmanında mücadele eden milliler, Belarus karşısında soyunma odasına da 33-19 önde gitti. Art arda 3. galibiyetine ulaşan ay-yıldızlılar gruptan çıkmayı garantiledi.