Yarsuvat o krize el koydu

Yarsuvat o krize el koydu

Oyuncular ile yönetim arasındaki restleşmeye son noktayı Başkan Yarsuvat koydu.

Galatasaray Liv Hospital’da sezon başından bu yana takımın önündeki “en büyük sorunsal” olmayı sürdüren maddi krizde dün ilginç gelişmeler yaşandı. Kızılyıldız ile oynadıkları THY Euroleague Top 16 E Grubu karşılaşmasından bir gün önce hesaplarına yatması gereken ve zaten “gecikmiş” olan alacaklarının taksidi, 4 gün daha “rötar” yapınca kazan kaldıran Galatasaraylı basketbolcular, önceki gün idmana çıkmayarak boykotu yeniden başlatmışlardı. SarıKırmızılı oyuncular, dün sabah Türk Telekom Arena’da yöneticilerle yaptıkları toplantıda ‘kararlı’ bir tutum sergileyerek “Bundan böyle paralar hesabımıza yatana kadar ne idmana ne de maça çıkmayacağız” mesajını verdi. Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından akşam saatlerinde Galatasaray Yönetim Kurulu bir toplantı daha yaptı. Yöneticiler, “Oyuncuların böyle bir tutum sergilemesi çok yanlış. Biz de o zaman maça gençlerle çıkalım” önerisini ortaya attı. Ancak Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, “Ben oyuncularımın Belgrad’daki mücadelesini gördüm. Buna kesinlikle izin veremem. Onlar bu kulübün sporcuları. Verdiğimiz sözleri tutmalıyız” diyerek krizi şimdilik yatıştırdı. Ancak oyuncuların bu duruma nasıl bir reaksiyon göstereceği, bugün saat 15.00’teki idmanda belli olacak. Eğer paralar hesaplara yatarsa Galatasaray’da sular durulacak. Öte yandan yönetici Can Topsakal, “Paraları bugün ya da yarın yatıracağız” açıklamasını yaptı.

BORÇ 3 MİLYON DOLAR

Sarı-Kırmızılı oyuncuların, alacaklarına dair eski yönetimden kaynaklanan 2 aylık gecikmeye, yeni yönetimle 1 ay daha eklendiği, son gecikme ile birlikte basketbolcular ve coach Ergin Ataman’ın toplamda 3 aylık alacaklarının olduğu öğrenildi. Sezona 10.5 milyon dolarlık bütçe ile giren Galatasaray’da oyuncuların biriken toplam alacağın 3 milyon dolar civarında olduğu belirtildi.

YÖNETİME TEPKİ ÇIĞ GİBİ: BECEREMİYORSANIZ BIRAKIN!

Galatasaray taraftarları yaşanan olayların sorumlusu olarak gördükleri yönetime, sosyal medya üzerinden yüklendi. İşte o tepkilerden birkaçı:

- Galatasaray ismi üzerinden reklam yapan yöneticiler, biriniz sahip çıkın bu takıma.
- Futbolcuların paraları ödenirken, neden aynı kulübün sporcuları bu duruma düşüyor?
- Galatasaray erkek basketbol takımı, idmanlara çıkmamakta sonuna kadar haklıdır.
- Galatasaray, basketbol şubesini yönetemez hale geldi. Beceremiyorsanız bırakın!
- Koskoca Galatasaray’ın basketbol takımı bu hale geliyorsa yöneticiler ne iş yapıyor?
- Futbol takımı büyük değer görürken basketbol takımına yapılanlar ayıptır.
- Galatasaray gibi bir camianın, 3-5 milyon Euro’yu bulamaması çok büyük rezillik.

HT Gazete