Zor ama imkansız değil !

Zor ama imkansız değil !
Güncelleme:

Almanya'da devlere kafa tutan ay-yıldızlılar, bu kez de turnuvanın favorileri arasında gösterilen Fransa'nın karşısına çıkacak.

Avrupa Şampiyonası B Grubu’nda 5 maçının 3’ünü kazansa da, üçlü averaj ile 4. sırada yer alan ve çeyrek finale yükselme maçında ev sahibi Fransa ile eşleşen 12 Dev Adam zoru başarmaya çalışacak. Millilerimiz bu gece kazanırsa son 8 arasına kalacak, Olimpiyat hedefine bir adım daha yaklaşacak.

Eleme grubu maçlarının 4 ülkede oynandığı 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda 2. tur heyecanı başlıyor. Bundan sonra tüm maçlara Fransa’nın Lille şehrinin ev sahipliği yapacağı şampiyonada 12 Dev Adam bugün sahne alıyor.

İlk tur maçlarını Almanya’nın Berlin şehrinde oynayan, Almanya, İtalya ve İzlanda’yı yenerken, İspanya ile Sırbistan’a kaybedip, üçlü averaj sonunda 4. olan Ay-yıldızlı ekibimiz, kazanması durumunda çeyrek finale yükseleceği maçta, A Grubu’nu 5’te 5 yaparak lider bitiren ev sahibi Fransa karşısına çıkacak. 27 bin kişi kapasiteli, basketbol sahasına çevrilen futbol stadındaki karşılaşma TSİ 22.00’de başlayacak, NTV Spor’dan yayınlanacak.

Olimpiyat elemelerine katılmayı hedefleyen Türkiye, güçlü rakibine ilk yenilgisini tattırarak turu geçmesi durumunda son 8 takım arasına kalacak ve bir maç daha kazanması durumunda amacına ulaşacak.

Avrupa Şampiyonası’nda final oynayan takımlar gelecek sezon Brezilya’da düzenlenecek Rio Olimpiyatları’na direkt katılma hakkı elde ederken, arkalarından gelen 5 takım da eleme oynama hakkı kazanacak.

Kazananın önü açık

Fransa-Türkiye maçının galibi, çeyrek finalde Letonya-Slovenya galibiyle kozlarını paylaşacak. İki takımın da ilk tur performanslarına bakıldığında, eşleşmeden çıkan takım yarı final için de avantaj yakalayacak.

Oyun kurucuları çok etkili

Fransa’nın birçok özelliği rakipleri korkutabilir ama özellikle oyun kurucu pozisyonunda çok zenginler. NBA’in en önemli isimlerinden birisi olan Tony Parker ile geçtiğimiz sezon CSKA Moskova’da harika bir performans sergileyen Nando DeColo, Fransızlar’ın en önemli kozları. İki oyuncu ilk tur maçları sonunda takımlarının en skorer isimleri de oldu.

Savunma ustası

Fransa takımı, atletik isimleriyle rakiplerinin skor üretmesini çok zor hale getiriyor. İlk turda, Finlandiya ile oynadıkları ve uzatmada kazandıkları maçın ardından oynadıkları 4 karşılaşmada da rakiplerine 70 sayıyı göstermediler.

6 NBA yıldızı var

Turnuvanın bundan sonraki bölümüne ev sahipliği yapmaya hazırlanan Fransa, 6 oyuncu ile NBA yıldızlarına en fazla sahip olan ülke. İşte o isimler...

NBA OYUNCULARI

OYUNCU - TAKIM
Nicholas Batum - Charlotte
Joffrey Lauvergne - Denver
Tony Parker - San Antonio
Evan Fournier - Orlando
Boris Diaw - San Antonio
Rudy Gobert - Utah Jazz

İlk turdaki maçları
Fransa - Finlandiya: 97-87
Bosna Hersek - Fransa: 54-81
Fransa - Polonya: 69-66
Rusya - Fransa: 67-74
İsrail - Fransa: 61-86