İki dünya rekoru daha kırdı

İki dünya rekoru daha kırdı

Top cambazı Sinan Öztürk, Almanya'nın Hamburg kentinde top sektirme dalında iki dünya rekoru kırarak 6'ncı kez Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

Kuzey Almanya’nın Delmenhorst kentinde yaşayan top cambazı Sinan Öztürk (33) Guinness Rekorlar Kitabı’nda dört olan rekor sayısını perşembe günü kırdığı iki rekorla 6’ya çıkardı.

Amatör futbolculuktan top cambazlığına geçen, 2009 yılından buyana da top cambazlığı dalında çalışmalar yapan Sinan Öztürk, perşembe günü Almanya’nın Hamburg kentinde iki dünya rekoruna imza attı. Guinness Rekorlar Kitabı hakemleri önünde sahneye çıkan Öztürk, ilk denemesinde bir dakika içinde 157 kez topukta top sektirerek 154 olan rekoru tarihe gömdü. Dünya şampiyonu İngiliz top cambazı John Franworth ise 154’te kaldı. John Franworth daha önceki rekorun sahibiydi.

Sinan Öztürk’ün ikinci rekor denemesi kafada top döndürme oldu. Öztürk 19,96 saniye olan kafada top döndürme rekorunu 27,8 saniyeye çıkardı. Muhteşem Türk böylece 10 yıldır kırılamayan rekoru da kırmış oldu. Sinan Öztürk son 3 yılda top sektirme dalında 6 dünya rekoru kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girme başarısı gösterdi. Öztürk daha öncede dört kez rekorla kitabına girmeyi başarmıştı.

Rekor sonrası bir açıklama yapan Sinan Öztürk, 10 yıldır kırılamayan rekoru kırmanın ve tekrar rekorlar kitabına girmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Almanya’da birçok gazetede Sinan Öztürk’ün başarısını sayfalarına taşıdı.