Ahmet Çakar'dan 'bikini' reklamına cevap !

Ahmet Çakar'dan 'bikini' reklamına cevap !

Ahmet Çakar, FB Yandex reklamında reklamında kendi esprisinden esinlenildiğini savunarak, "Bana sorsalardı, bir lira almadan bu reklamda oynardım" dedi.

2008 yılında Sevilla ile  Fenerbahçe arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçı öncesi "Fenerbahçe, Sevilla'yı elesin bikini giyerim'' diyen Ahmet Çakar'a göndermede bulunulan reklam olay yarattı.

Eski hakem Çakar, "Reklamı üzerinize alındınız mı?" sorusuna, "Yıllardan 2015, aylardan Eylül . Dünya özgürleşiyor. Artık topluma malolmuş veya olmamış insanların karikatürlere girmesi, hiciv edilmesi, ağır şekilde eleştirilmeleri kabul etmemiz gereken, tolerans göstermemiz gereken olaylar. O olaydan sonra beni Leman dergisi kapak yaptı. Toplum tarafından tanınıyorsam her türlü eleştiriye saygı duyarım. Ne mutlu bana ki Türkiye 'nin en büyük sivil toplum kuruluşu yani Fenerbahçe, benim yarattığım bir espriden esinlenmiş. Ben bundan ancak gurur duyarım" yanıtını verdi.

"HAKKIMI HELAL EDİYORUM"

Beyaz TV yorumcusu, "Kapitalist bir dünyada yaşıyoruz. Telif hakları denilen bir şey var. Patenti bende olan bir espriiyi benden izin almadan kullanmışlarsa maddi ve manevi anlamda her türlü hakkımı helal ediyorum. Bana deselerdi, Fenerbahçe'nin bu projesinde garson rolünde suyu getirir adama veriridim. Bir lira da talep etmezdim. En ufak gocunmadım. Gönlümüzü biraz açalım. Eleştiriye açık olalım" şeklinde konuştu.

Yıllar sonra bir itirafta bulunan Ahmet Çakar, "İlk defa burada açıklıyorum. Bu olaydan sonra devrin GSM operatörü bana 300-400 bin Euro gibi bir parayla reklam teklif ettiler. Kabul etmedim" dedi.

Radikal