Boğalar nefes aldırmadı !

Boğalar nefes aldırmadı !

Türkiye'nin grubunda yer alan İspanya ile Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında gülen Boğalar oldu.

EURO 2016 D Grubu’nda İspanya ile Çek Cumhuriyeti karşı karşıya geldi. Toulouse’taki Stadium Municipal’de oynanan mücadeleyi İspanyollar 1-0 kazanmayı başardı.

Maç boyunca birçok gol pozisyonunu harcayan Boğalar 3 puanı 87. dakikada Gerard Pique’nin golüyle kaptı. Türkiye’nin de yer aldığı grupta İspanya, şampiyonaya 3 puanla başladı.

İspanya Cuma günü Türkiye ile 22:00’da karşılaşacak. Çek Cumhuriyeti de aynı gün saat 19:00’da Hırvatistan ile kozlarını paylaşacak.

MORATA YOKLADI AMA…

Maçın 28. dakikasında Andres Iniesta’nın ara pası ile ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Alvaro Morata sol ayağı ile uzak köşeye topu göndermek istedi ancak kaleci Petr Cech yaptığı müdahaleyle tehlikeli önledi.

UZAKLARDA ŞUT ETKİSİZ KALDI

İspanya 34 ve 36. dakikalarda ilk önce Busquets ardından da Nolito ile kaleyi ceza sahası dışından yokladı ancak şutlar farklı şekilde auta gitti.

ALBA TEHLİKE YARATTI

Gol için ilk yarı boyunca Çek Cumhuriyeti kalesinde tehlikeler yaratan İspanya, 40. dakikada bu kez sol bek Jordi Alba ile etkili oldu. Alba’nın köşeden çektiği şutu Cech, ceza sahasının diğer köşesine doğru çelmeyi başardı.

İLK TEHLİKE NECID’TEN GELDİ

Çek Cumhuriyeti maçtaki ilk tehlikeli atağını 45. dakikada Bursasporlu Tomas Necid ile buldu. İspanya defansının ofsayt itirazı yaptığı pozisyonda Çek forvet şutunu çekti ancak De Gea topu kontrol etmeyi başardı.

MORATA ETKİSİZ KALDI, ADURIZ FAYDA ETMEDİ

Maç boyu topa sahip olan İspanya, hücumda aradığını bulamadı. İlk yarıda olduğu gibi birçok tehlikeli pozisyon bulan son şampiyon, Morata’nın yerine oyuna dahil olan Aduriz ile de gole bulamadı. Del Bosque, Fabregas’ın yerine Thiago; Nolito yerine de Pedro’yu oyuna sürdü.

HUBNIK’TEN HAYATİ MÜDAHELE

Çek Cumhuriyeti’nin 32 yaşındaki stoperi Roman Hubnik, ilk yarıda Morata’nın altıpasa gönderdiği topa müdahale ederek tehlikeyi savuşturmuştu. Çek Ligi’nde forma giyen Hubnik, Silva’nın pasında topla buluşan Alba’nın önünden topu tereyağından kıl çeker gibi kornere gönderdi.

3 PUAN PIQUE’DEN GELDİ

88. dakikada Ramos ve Pique’yi hücuma gönderen İspanyollar, aradığı golü buldu. Andres Iniesta’nın klas ortasına iyi yükselen Gerard Pique, maç boyunca birçok kurtarış yapan Cech’i bu kez geçmeyi başararak İspanya’yı 1-0 öne geçirdi.

DE GEA’DAN KRİTİK KURTARIŞ

90+2’de kanattan gelen topa sert vuruş yapan Darida, sert vuruş yapmasına rağmen De Gea’yı geçemedi.