Brezilyalı Rafinha milli takım davetini reddetti

Brezilyalı Rafinha milli takım davetini reddetti

Bayern Münihli Rafinha çağrılmasına karşın Sambacılar'ın formasını giymeyi reddetti, Brezilya Futbol Federasyonu çok sert yanıt verdi.

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Dunga, Bayern Münihli futbolcu Marcio Rafael Ferreira de Souza (Rafinha)'ya yaptığı çağrıdan dolayı pişman oldu. Sambacılar'ın Venezuela ve Şili ile yapacağı 2018 Dünya Kupası eleme maçlarının aday kadrosuna 30 yaşındaki sağ bek Rafinha da davet edildi.
 
Ancak Rafinha bu daveti geri çevirdi. Bazı sakatlıklar nedeniyle kadro kurmakta zorlanan Dunga'nın tercihini eleştiren isim, "Ben düzenli olarak Brezilya milli takımına davet edilen bir isim değilim. Benim pozisyonumdaki diğer oyuncular göz önünde bulundurulduğunda ben birinci tercih değilim" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
'Rafinha Alman vatandaşı olmaya çalışıyor'
 
Bunun üzerine Brezilya Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlayarak, futbolcuya sert yanıt verdi. Açıklamada kullanılan ifadeler çok dikkat çekti: "Rafinha 11 yıldır yaşadığı Almanya'nın vatandaşlığını almaya çalışıyor. Oyuncunun tercihine saygı duyuyoruz. Rafinha'nın ismini kadrodan siliyoruz. Federasyon olarak yalnızca kendisini milli takıma adayan kişilerin gerçekten bu takıma katkı verebileceğini düşünüyoruz". 

Milliyet