Burak Yılmaz Çin Ligi'nde gol krallığına oynuyor

Burak Yılmaz Çin Ligi'nde gol krallığına oynuyor
Güncelleme:

Beijing Guoan formasıyla Yanbian Funde maçında 2 gol birden atan Burak Yılmaz, Çin Ligi'nde gol krallığına oynuyor.

Çin'de Burak Yılmaz fırtınası esiyor. Milli futbolcu Beijing Guoan'ın Yanbian Funde'yi 2-1 yendiği maçta duble yaparak ligdeki toplam gol sayısını 6'ya çıkardı. Forma giydiği maç sayısı olan deneyimli forvet 6 maçta 6 gol atmış oldu.

Gol krallığına gidiyor 

Çin Süper Ligi'nde üç haftadır sahalardan uzak kalan futbolcu, buna karşın gol krallığında bir anda iddialı hale geldi. En skorer oyuncular arasında  üçüncülüğe yükselen Burak'ın önünde, 7'şer gollü iki futbolcu, Guangzhou Evergrande'den Goulart ve Guangzhou RF'den Zahavi yer alıyor.

'Hocası kendisine müteşekkir'

Beijing Guoan resmi sitesinde de kendisi için övgü dolu ifadeler bulunan Burak Yılmaz'ın dönüşüne Çin basını da geniş yer ayırdı. Sahalardan uzak kalan oyuncunun çok iyi bir dönüş yaptığı, gününde olduğunda rakip takımların savunmacılarının kendisini durduramadığı yorumları yapıldı, teknik direktör kastedilerek "Jose kendisine müteşekkir olmalı. Böylece bir süreliğine eleştirilerden kurtuldu" denildi.

'Çift forvet bana daha uygun'

Burak Yılmaz karşılaşmanın ardından yaptığı konuşmada, takımdaki sistem değişikliğinin kendisine yaradığını söyledi. Takımın 4-2-3-1 olan dizilişini değiştirdiğine dikkat çeken milli futbolcu, "Gerçi son karar hocamızındır ama 4-4-2'ye geçmemiz doğru tercihti. Çift forvet oynamamız bana daha uygun geliyor" dedi.

Soriano: 'Burak müthiş futbolcu'

Takımın diğer forveti Jonatan Soriano da takım arkadaşı ve forvetteki partnerine övgü düzdü. Beijing Guoan'ın sezon başında RB Salzburg'dan 15 milyon euro bonservisle transfer ettiği İspanyol forvet, "Burak müthiş bir futbolcu" ifadesini kullandı.

Saçları uzattı, bant taktı

Sakatlıktan dönen Burak Yılmaz'ın imaj değişikliği yapması da dikkatleri çekti. Saçlarını uzatan Beijing forvetinin, saç bandı takarak bu uzayan saçlarını kontrol altına almaya çalıştığı görüldü.