Cruyff'tan müjdeli haber geldi

Cruyff'tan müjdeli haber geldi

Johan Cruyff, yakalandığı akciğer kanserine karşı devam eden tedavisinin iyi gittiğini söyledi.

Akciğer kanserine yakalanan eski futbolcu Cruyff, "İlk testlerin sonucu pozitif çıktı. Henüz bitmeyen bir maçın ilk yarısını 2-0 önde tamamlamış gibiyim" dedi.

Cruyff, sağlığına ilişkin yaptığı açıklamada, doktorlarının  çabaları, insanların sevgisi ve kendisinin olumlu bakış açısı sayesinde uygulanan  bazı tedavilerin ardından alınan ilk sonuçların oldukça pozitif olduğunu  belirtti.  Kendisini henüz bitmeyen bir maçın ilk yarısını 2-0 önde  tamamlamış gibi hissettiğini belirten efsane futbol adamı, "Sonunda bu maçı  kazanacağımı biliyorum" dedi. 
 
Futbolculuğu döneminde Ajax ve  Barcelona'da sergilediği performansla yeşil sahaların efsane isimleri arasında  yer alan Cruyff'a, geçen sene ekim ayında akciğer kanseri teşhisi  konulmuştu.  Futbolculuk kariyerinin ardından Barcelona'da teknik  direktör olarak görev yaptığı 1991 yılında baypas ameliyatı geçiren Cruyff, bu  operasyonun ardından sigarayı bırakmış ve sigara karşıtı kampanyalara destek  vermişti. Uzun yıllar Ajax'ta farklı görevlerde bulunan Cruyff,  geçtiğimiz kasım ayında yönetimle ters düştüğü gerekçesiyle Amsterdam ekibindeki  danışmanlık görevinden ayrılmıştı.