Danimarka Euro 2020'de son maçta turladı

Danimarka Euro 2020'de son maçta turladı
Güncelleme:

Grupta ilk maçında Christian Eriksen'in yaşadığı rahatsızlıkla sarsılarak Finlandiya ve Belçika maçlarını puansız kapatan Danimarka son maçında Rusya'yı 4-1 yenerek 3 puanla grubu ikinci sırada tamamladı ve üst tura çıktı.

Euro 2020 B Grubu'nda Danimarka eşine zor rastlanır bir başarıya imza attı. 0 puanla Rusya'nın karşısına çıkan Danimarka, 90 dakikanın sonunda grup ikincisi olmayı garantileyerek tur atladı.

Dün akşam oynanan bir diğer maçta Finlandiya'yı 2-0 yenen Belçika grup birincisi olurken, 3 puanlı Finlandiya 3. aynı puandaki Rusya 4. oldu. Finlandiya üst tur için diğer gruplardaki sonuçları bekleyecek.

Danimarka, Daamsgaard'ın 38. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

59. dakikada Poulsen, Danimarka'yı 2-0 öne geçirdi.

 Karşılaşmanın 68. dakikasında Rusya Dzyuba'nın penaltıdan attığı golle farkı 1'e indiren golü kaydetti.

79. dakikada Christensen ve 82. dakikada Mahle'nin golleriyle Danimarka, Rusya'yı 4-1 mağlup etti.

BELÇİKA GRUP BİRİNCİSİ OLARAK TUR ATLADI

B Grubu'nun üçüncü ve son maçında Belçika, Finlandiya'yla karşılaştı. Belçika, 74. dakikada Vermaelen'in şutunda direkten dönen topu kaleci Hradecky kendi ağlarına göndermesiyle 1-0 öne geçti. 81. dakikada Lukaku'nun golü de skoru belirledi: 2-0.

 Bu sonuçla Belçika 9 puanla grup lideri olarak tur atlarken, 3 puanda kalan Finlandiya, en iyi üçüncülerin arasında girebilmek için diğer maçların sonucunu beklemeye başladı

Etiketler danimarka euro 2020