FETÖ Süper Lig’i de vurdu !

FETÖ Süper Lig’i de vurdu !

Darbe girilimi sonrası futbolda başlayan temizlik ve TFF’de süren yoğun ayıklama mesaisi, Süper Lig'in gecikeceği endişesini beraberinde getirdi.

Darbe girişimi sonrası futbolda başlayan FETÖ / PDY temizliği sürerken yeni bir risk ortaya çıktı. Türk futbolunu dünyaya tanıtma ve markalaştırma fikriyle yola çıkan Süper Lig A.Ş’nin kurulma süreci sekteye uğrayabilir. Kulüpler Birliği Vakfı’nın (KBV) yaşanan son gelişmeler sonrası 11 Ağustos’ta bir araya gelmek üzere toplantı kararı almasının arkasında bu endişelerin yattığı öğrenildi.

En önemli sıkıntı, devletin hemen hemen tüm birimlerini kapsayan ve TFF içinde de kurulların istifasıyla devam eden sürecin belirsizlikler barındırması. Normal şartlarda 2017-18 sezonu için kasım sonunda ihaleye çıkmayı düşünen KBV, bunun ertelenmemesini istiyor. Aynı zamanda bürokrasinin yoğun sürecinde, Süper Lig A.Ş yasasının hâlâ bekletilmesi de sürecin uzayabileceğine delil olarak gösteriliyor.

MURAT ÖZAYDINLI’DAN OLAY PAYLAŞIM

Fenerbahçeli yönetici Murat Özaydınlı, Beşiktaşlıları kızdıran bir paylaşımda bulundu. Özaydınlı, MHK’da 5 FETÖ bağlantılı ismin bulunduğuyla ilgili habere, “Şimdi ne olacak geçen yılın şaibesi” yorumunu yaptı.

TFF’DE BÜYÜK TEMİZLİK

Futbol Federasyonu, FETÖ ile alakalı görülen 105 kişiyle ilişiğini kesti. Yapılan açıklamada, söz konusu kişiler arasında klasman ve bölge hakem ve yardımcı hakemleri, İl Hakem Kurulu üyeleri ile ulusal ve bölgesel gözlemci ile temsilcilerin yer aldığı bildirildi.

AMK Gazetesi