FIFA'nın yeni başkanı Infantino

FIFA'nın yeni başkanı Infantino

FIFA'da yapılan olağanüstü seçim sonrası 115 oy alan Gianni Infantino, yeni başkan seçildi.

İsviçre'nin Zürih kendinde yapılan olağanüstü seçimde 115 oy alan UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, yeni FIFA başkanı seçildi.
 
209 dünya futbol federasyonu temsilcilerinin yer aldığı seçimli genel kurulda 5 aday yarıştı. Bayreyn Asya Futbol Fed. Başkanı Şeyh Salman, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Ürdün FIFA Başkan Yardımcısı Prens Ali Bin El Hüseynu ve Fransız Futbol danışmanı Jerome Champagne, FIFA başkanı olmak için aday oldu.
 
207 oyun 115'ini alan UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, yeni başkan seçildi. Infantino 2016-2019 yılları arasında FIFA Başkanlık görevini yürütecek.
 
Infantino'dan teşekkür konuşması
 
FIFA'nın yeni başkanı Gianni Infantino, herkesle  ortaklaşa çalışarak FIFA'da yeni bir çağ açmak istediklerini söyledi.
 
Olağanüstü FIFA Kongresi'nde seçimlerin ikinci turunda 115 oy alarak  FIFA'nın başkanlık koltuğuna oturan Infantino, tebrikleri kabul etmesinin  ardından teşekkür konuşması yaptı.
 
Seçim sonucundan memnuniyet duyduğunu belirten 46 yaşındaki futbol  adamı, "Herkese teşekkür ederim. Fevkalade bir yolculuktan geçtim. Futbolu seven  ve onunla nefes alabilen harika insanlar tanıdım. FIFA'ya üye tüm 209  federasyonun başkanı olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.
 
Başkanlığı sürecinde fikir alışverişini ön planda tutmak istediğini  vurgulayan Infantino, "Herkesle ortaklaşa çalışarak, FIFA'da yeni bir çağ açmak  ve bunun merkezine futbolu inşa etmek istiyorum" dedi.
 
FIFA Dünya Kupası'nı 40 takıma çıkarmayı hedefliyor
 
Türkiye'deki şike davası sürecinde UEFA adına aldığı rolle gündeme  gelen 45 yaşındaki Infantino, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Şampiyonası  gibi büyük futbol organizasyonlarının kura çekimlerinde UEFA'nın ekran yüzüydü.
 
Eski UEFA Başkanı Michel Platini'nin "sağ kolu" olarak gösterilen  İtalyan asıllı İsviçreli futbol adamı, Platini'nin futboldan men cezası alması ve  devre dışı kalmasıyla FIFA başkanlığına adaylığını açıklamıştı. Infantino,  başkanlık koltuğuna oturması halinde FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek takım  sayısını 32'den 40'a çıkarmayı hedeflediğini ve futbolda teknolojik gelişmelere  açık olduğunu dile getirmişti.
 
"Bütün dünyaya sadece  Avrupa'nın başkan adayı olmadığımı göstereceğim"
 
Olağanüstü FIFA Kongresi'nde başkanlığa seçilen Gianni  Infantino, FIFA'nın hak ettiği saygıyı çok çalışarak, yeniden kazanacaklarını  söyledi.
 
FIFA'nın İsviçre'nin Zürih kentindeki merkez binasında basın  toplantısı düzenleyen yeni başkan Infantino, son yıllarda adı rüşvet ve yolsuzluk  soruşturmalarıyla anılan kurumunun imajını düzeltmek için yoğun çaba  harcayacağını belirtti.
 
Futbolun bütünleyici bir spor olması gerektiğini belirten Infantino,  "Bütün dünyaya sadece Avrupa'nın başkan adayı olmadığımı göstereceğim. Ben  futbolun adayıyım ve bu spor evrenseldir" dedi.
 
İsviçreli futbol adamı, FIFA'nın zorlu bir süreçten geçtiğini  hatırlatarak,  "Birçok kriz yaşanıyor ama artık bunlar geride kalmalı. Bazı  reformların yürürlüğe girmesi için iyi ve şeffaf bir yönetim gerekiyor"  ifadelerini kullandı.
 
"FIFA, saygısını yeniden kazanacak"
 
FIFA'nın hak ettiği saygıyı yeniden kazanması gerektiğini vurgulayan  Infantino, "Bu saygıyı çok çalışarak ve işimize gönül vererek yeniden elde  edeceğiz. Bu sayede, oyunun güzelliklerine yeniden odaklanabileceğimiz konusunda  hiç şüphem yok" diye konuştu.
 
Infantino, FIFA'nın sadece futbolla anılması gerektiğini ve bunun için  sürekli çalışacağını kaydederek, "FIFA'yı yeniden futbola, futbolu ise yeniden  FIFA'ya döndüreceğim. FIFA yeniden gurur duyulan bir kurum haline gelecek. Yapmak  istediğimiz bu" değerlendirmesinde bulundu.
 
Göreve getirildiği için çok duygulandığını söyleyen FIFA başkanı,  "Hala bugün yaşananları kavramakta güçlük çekiyorum. Her şey çok yeni ve önümüzde  uzun ve heyecanlı bir dönem bizi bekliyor" şeklinde konuştu.