Galatasaray'ın CAS yolculuğu bugün başlıyor

Galatasaray'ın CAS yolculuğu bugün başlıyor

Galatasaray, UEFA’nın cezasını bozmak için CAS’a savunma yapacak.

Finansal Fair Play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle UEFA’dan 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası alan Galatasaray, davayı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşımıştı. Sarı-kırmızılılar yarın Paris’te yapılacak toplantıda UEFA’nın cezasını bozmak için CAS’a savunma yapacak.

A Milli Takım’ın EURO 2016’daki Hırvatistan maçını izlemek için Fransa’ya giden Başkan Dursun Özbek, Paris’te Galatasaraylı yetkililer ve sarı-kırmızılı kulübün davadaki avukatı Jean Louis Dupont ile bugün bir araya gelecek. Galatasaray’ı temsilen, hukuk işlerinden sorumlu yöneticiler Eşref Alaçayır ve Ural Aküzüm, Mali ve İdari İşler Direktörü Sedef Hacısalihoğlu da bugün İstanbul’dan Paris’e geçerek toplantıya katılacak. Galatasaraylı yetkililer yarın da CAS’ta savunmasını verecek.

Galatasaray’ın, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un UEFA’ya verdiği savunmalardan da faydalanmayı amaçladığı bildirildi. İki kulübün sunduğu gerekçeleri kendi savunmasına ekleyen sarı-kırmızılılar, UEFA’nın cezayı açıklama zamanlamasına da itirazda bulunacak. Hukuki açıdan tüm yolları deneyecek sarı-kırmızılılar, Avrupa’dan men cezasının kaldırılması için şartları zorlayacaklarını ifade etti.

Etiketler Galatasaray ceza cas UEFA