Kaledeki duvar Cech

Kaledeki duvar Cech

Kendi jenerasyonu içerisinde dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul edilen Petr Cech, 10 yılı aşkın süredir oynadığı Chelsea’de, formasını Courtois’ya kaptırsa da önemini koruyor.

Kendi jenerasyonu içerisinde dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul edilen Petr Cech, 10 yılı aşkın süredir oynadığı Chelsea’de, formasını Courtois’ya kaptırsa da önemini koruyor. 114 kez formasını giydiği Çek Milli Takımı’nda tarihin en çok forma giyen ikinci ismi olan tecrübeli eldiven, bir Dünya Kupası ve iki Avrupa Şampiyonası’nda ülkesinin kalesindeki isimdi. EURO 2004’e yarı finale uzanan Çek Cumhuriyeti’ndeki başarısıyla turnuvanın en iyi 11’ine seçilen Cech, 2004-05, 2006-07 ve 2007-08 sezonlarında Şampiyonlar Ligi’nin en iyi kalecisi unvanını aldı.

2004-05, 2009-10 ve 2013-14 sezonlarında Altın Eldiven kazanan oyuncu, 2006’da Reading maçı esnasında rakibinin diz darbesiyle kafatasının çatlamasından dolayı, o günden bu yana başında bir kasket ile mücadele ediyor.

Özellikle çizgi üzerindeki becerisi ve karşı karşıya pozisyonlardaki kritik kurtarışlarıyla dikkat çeken Cech, kariyerinin en kritik gollerinden bir tanesini EURO 2008’de Türkiye’den Nihat Kahveci’den yemişti. Türkiye’nin 2-0 geriden gelerek Çek Cumhuriyeti’ni 3-2 mağlup ettiği maçta Kahveci’nin golüyle elenen Çekler’in kalecisi Cech, sonrasında bu maçı hiçbir zaman unutamayacağını söyledi.

Aynı zamanda bir müzisyen olan ve bateri çalan Petr Cech’in, Queen grubu üyesi Roger Taylor ile birlikte çalmışlığı da bulunuyor.

Etiketler kaleci kale cech courtois