Lazer ışığı İsviçre'yi karıştırdı

Lazer ışığı İsviçre'yi karıştırdı

Futbolcular, pilot, tramvay ve otobüs sürücülerinin korkulu rüyası haline gelen lazer ışığı tehlikesi İsviçre Konfederasyonu'na taşındı.

Bu konuda özel bir yasa hazırlığı içinde olan meclisin bu tehlikeli ışığı kullananlara ağır cezalar vereceği öğrenildi. Brezilya'da oynanan Dünya Kupası maçlarında Rus Milli takım kalecisi İgor Akinfeev, maçın oynandığı sırada gözüne yönlendirilen lazer ışığı ile topu göremediğini ve gol yemesine sebep olduğunu ve bunu maçın hakemine iletmesine rağmen hala bu konuda herhangi bir önlem alınmamasını hayret ile karşıladığını ifade etti.

Öte yandan havaalanları çevresinde inişe geçen uçak pilotlarının kullanılan Lazer ışığından son derece rahatsız olduklarını ifade ettikleri belirtildi.

Bu durumun telafisi çok ağır kazalara sebep verebileceği ve önlem alınması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca yalnız İsviçre'de 2015 yılında tramvay, otobüs şoförleri ve pilotların 84 defa bu ışıklı tacizden rahatsız olduklarını raporladıkları duyuruldu ve şikayetçi oldukları belirtildi. İşte bu bağlamda İsviçre Konfederasyonu'nun bu tehlikeli durumu düzeltmek için yeni ve ağır cezalar içeren yasalar çıkartmaya karar verdiği bildirildi.