Liglerin yeniden başlayacağı tarih açıklandı

Liglerin yeniden başlayacağı tarih açıklandı
Güncelleme:

Hakem Halil Umut Meler'e yapılan ve Türk spor tarihine kara bir leke olarak geçen yumruklu saldırının ardından süresiz olarak ara verilen futbol müsabakalarının yeniden başlayacağı tarih açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası toplantıdan çıkan kararları açıkladı. 

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği arasındaki toplantının ardından kameralar karşısına geçen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi "Maçların 19 Aralık Salı günü başlama kararını aldık" dedi.

Bugün hastaneden taburcu edilen Meler'in sağlık durumu hakkında bilgi veren Büyükekşi, "Kendisini iyi gördük. 12 günlük bebeği ile ailesine kavuşuyor. Allah bir daha böyle bir olayı futbolun hiçbir paydaşına yaşatmasın."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da şükranlarını sunan Büyükekşi, İçişleri Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı ile Adalet Bakanı'na da teşekkür etti.

Büyükekşi'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

"Halil Umut Meler uluslararası arenada gurur duyduğumuz hakemimiz. Futbolu her şeyin önünde tutmak ve güvenli hissettirecek alanı oluşturmak hedefimizdir. Yaşananlar kabul edilemez.

Meler'in sağlık durumu iyiye gidiyor. Kendisini iyi gördük. Bebeği Ege'ye kavuşuyor. İnşallah böyle acıları bir daha yaşamayız.

Hakemlere saldırı ve orantısız baskıya hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Bugün tartışmaları geride bırakıp birleşme zamanı. Türk adaleti gereğini yapmıştır. 

PFDK, Ankara’da ki sevklerin kararlarını perşembe açıklayacak. Türkiye Futbol Federasyonu olarak disiplin talimatımızda değişiklik yapma kararı aldık. İlave yaptırımlar getirmeyi planlıyoruz. 

Maçların 19 Aralık Salı günü başlama kararını aldık.

Ankaragücü'ne ceza verilip verilmeyeceği yönündeki kararı PFDK verecek.

Halil Umut Meler hakemliği bırakacak mı ?

TFF Başkanı Büyükekşi açıklamasının ardından soru/cevap bölümünde kendisine yöneltilen "Halil Umut Meler hakemliği bırakacak mı ?" sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

Hakemlerle konuşma ve çalışma yaptık. Saygı gösterdiler, hafta sonu kamp yapacağız. Psikolojilerinin yerine gelmesi için çalışağız. Meler'in Avrupa Şampiyonası'nda da görev almasını bekliyoruz. Kendisini destekliyoruz. Hakemliği bırakması söz konusu değil.

Yıllardan beri Faruk Başkanı tanıyoruz. Böyle bir kişi değildi. Adalet gerekeni yaptı. Biz sevklerimizi yaptık, başkan ve Ankaragücü için disiplin kurulumuz kararı verecek.

Yeni güvenlik tedbirleri geliyor

Güvenlikle ilgili mutlaka bir karar alınacak. Tüm paydaşların güvenlikle ilgili talebi var. Hukuki olarak kanundan değişiklik yapılması da konuşuldu. Adalet Bakanı'mızla görüştük. Kulüplerimizden de destek alacağız. Hedefimiz herkesin can güvenliğini sağlamak. 

Ertelenen maçların tarihi de belli oldu

Bu hafta oynanması gereken maçları 10 Ocak'ta oynatacağız. Salı ve çarşamba günü oynanacak maçlar normal takvim maçları. Bu haftaki maçları 10 Ocak'a ertelemiş oluyoruz.

Bir hata varsa hepimizin hatası var. Biz yönetim olarak birçok yeniliğe imza atmak için uğraşıyoruz. Hiçbir şey yapmazsanız eleştiri de olmaz. Yaptıklarımızın meyvesini Türk futbolu ileride görecek."

Fenerbahçe - Galatasaray derbinin tarihi değişmedi

Bu hafta yapılması gereken maçlar 10 Ocak’a ertelenirken, 19 Aralık itibaren ligin 17’nci hafta maçları oynanacak. Bu kararla ligin 18’inci haftasındaki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin tarihi değişmemiş oldu.

 

text-ad
Binlerce öğrencinin ve velinin beklediği YKS sonuçları açıklandı Binlerce öğrencinin ve velinin beklediği YKS sonuçları açıklandı Filenin Efeleri, Brezilya'ya 3-1 mağlup oldu Filenin Efeleri, Brezilya'ya 3-1 mağlup oldu DEM Parti'den yeni Anayasa ve İmamoğlu için dikkat çeken açıklama DEM Parti'den yeni Anayasa ve İmamoğlu için dikkat çeken açıklama Uyuşturucu kullanıp kendinden geçen taksici gözaltına alındı! Uyuşturucu kullanıp kendinden geçen taksici gözaltına alındı! Orman yangınlarında küle dönüşen cennetlerimiz için yeni kabus alarmı verildi! Orman yangınlarında küle dönüşen cennetlerimiz için yeni kabus alarmı verildi! Konserdeki yasak aşk skandalında dikkat çeken gelişme Konserdeki yasak aşk skandalında dikkat çeken gelişme Sokak ortasında silahlı saldırı: öldürüp kaçtı, tuvalette yakalandı! Sokak ortasında silahlı saldırı: öldürüp kaçtı, tuvalette yakalandı! TBMM'de kıyamet koptu: ''Ayı'' tartışmasında AK Partililer muhalefetin üzerine yürüdü! TBMM'de kıyamet koptu: ''Ayı'' tartışmasında AK Partililer muhalefetin üzerine yürüdü! Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan muhalefete tarihi çağrı Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan muhalefete tarihi çağrı Onlar Türkiye'nin şampiyonları: Ağabey YKS'de kardeşi ise LGS'de Türkiye birincisi oldu... Onlar Türkiye'nin şampiyonları: Ağabey YKS'de kardeşi ise LGS'de Türkiye birincisi oldu...
Can Yaman'ın sevgilisi Sara Bluma ''şiddet görüyorum'' deyip kanlar içinde paylaşım yaptı Can Yaman'ın sevgilisi Sara Bluma ''şiddet görüyorum'' deyip kanlar içinde paylaşım yaptı Bir tarafta kavurucu sıcaklar, diğer tarafta sağanak yağış! Bir tarafta kavurucu sıcaklar, diğer tarafta sağanak yağış! Türkiye'nin saklı cenneti ''Gökkuşağı Tepeleri''ni gören gözlerine inanamıyor! Türkiye'nin saklı cenneti ''Gökkuşağı Tepeleri''ni gören gözlerine inanamıyor! ''Kaç para olabilir ki'' demeyin... Bu tuzun kilosu tam 4 bin 700 TL'den alıcı buluyor... ''Kaç para olabilir ki'' demeyin... Bu tuzun kilosu tam 4 bin 700 TL'den alıcı buluyor... Bahçeli: ''Cumhurbaşkanı'nın biri Kürt, diğeri Alevi 2 yardımcısı olsun!'' Bahçeli: ''Cumhurbaşkanı'nın biri Kürt, diğeri Alevi 2 yardımcısı olsun!'' Türkiye'nin tescilli güzeli suyundaki buzdan zehirlenerek, hastanelik oldu! Türkiye'nin tescilli güzeli suyundaki buzdan zehirlenerek, hastanelik oldu! Uzun yıllar sonra kripto para piyasaları için tarihi karar... Uzun yıllar sonra kripto para piyasaları için tarihi karar... 1960'da Türkiye'de bulunmuştu... Ülkemizden kaçırıldıktan onlarca yıl sonra geri döndü! 1960'da Türkiye'de bulunmuştu... Ülkemizden kaçırıldıktan onlarca yıl sonra geri döndü! Çalık hastanenin mahkum koğuşunda, annesi hastane kapısında... Çalık hastanenin mahkum koğuşunda, annesi hastane kapısında...