Mustafa Cengiz'den Fikret Orman, Göksel Gümüşdağ ve Semih Özsoy'a şok sözler

Mustafa Cengiz'den Fikret Orman, Göksel Gümüşdağ ve Semih Özsoy'a şok sözler
Güncelleme:

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, gündemdeki konulara dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Mustafa Cengiz, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın açıklaması için Sinsilik'' ifadesini kullanırken, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Fenerbahçe Asbaşkanı Semih Özsoy'un sözlerine çok...

İşte Mustafa Cengiz'in açıklamaları...

Ligin bitmeye yaklaştığı son iki haftada, daha önceki iki haftayı da eklersek çok büyük bir algı yönetimi yapılıyor. Bu algı yönetimi, Galatasaray'ın şanlı şampiyonluk yürüyüşünü kötülemek, değersiz, kılmak, ayrıştırmak ve ötekileştirmek temelli. Ben bu yürüyüşün, camiamızda tam tersine bir kenetlenmeye doğru evrilmesini görüyorum. Bizim şampiyonluk yürüyüşümüz onurlu bir yürüyüştür, şerefli bir yürüyüştür.

BİZE KARŞI ALGI OPERASYONU YAPILIYOR
Galatasaray kenetlendiği, bir araya geldiği için 8 puan geriden buraya geldi. Galatasaray, en kötü durumlarında şampiyonluk yürüyüşünü asla bırakmadı. Biz şu anda her alanda lideriz. Sadece sportif anlamda değil mali anlamda da lideriz. UEFA kriterlerinde de lideriz. Biz her iki kupada yürüyoruz. Zamanında biz VAR kayıtlarını ve federasyonun istifasını istediğimiz için ben 150 gün ceza aldım, teknik direktörümüz 10 maç ceza aldı. Bize bu gücü veren camiamızdır. Ancak, neden algı operasyonları yapılıyor?

Bunlar da ilginizi çekebilirYaz aylarında şık ve trend olmanın ipuçlarıİşte G.Saray'ın final kadrosu Terim yeni rekor peşinde!

ÇOK KÖTÜ DUYUMLAR ALIYORUZ
Sanki Galatasaray şampiyon oldu bitti. Bunu nasıl yok ederiz? Nasıl Galatasaray camiası mutlu olmasın? Bir takım odaklar bunu yaratıyor. Hiçbir galibiyetimize bir tebrik, bir teşekkür yok. Ne yönetime, ne teknik heyete, ne de sahada ayağını bırakan oyuncularımıza en ufak bir tebrik, bir geçmiş olsun bile yok. Değerli arkadaşlar spor bir yarışmadır. Spor kulüpleri, yöneticileri ve başkanları, diğer kulüpler hakkında, hele de kendi maçları değilse, onlar hakkında konuşurken çok dikkatli olmalı. Çok kötü duyumlar alıyoruz. Bu duyumlardan rahatsızız. Bunların olmamasını temenni ediyoruz. Şampiyonluğa yürüyen takımlar, oyun içine bir hile katmamış ise onun şampiyonluğunu kutlamak gerekir.

"MAÇLARIN SONUÇLARINI ÖNCEDEN BELİRLEMESİNLER"
Biz sporun dostluk, barış ve kardeşlik içinde ölümüne bir yarış içinde olmasını istiyoruz. Biz başka türlüsüne tenezzül etmeyiz. Karar verici mekanizmalara sesleniyorum. Oynayacağımız maçların sonuçlarını önceden belirlemesinler. Gerek siyasi, gerek ticari, gerek kendi yönetimlerini gerçekleştirmek için bir algı yaratmak çok kötü bir yoldur.

FİKRET ORMAN'A ŞOK SÖZLER: SİNSİLİK YAPMAYALIM
Kendi kulübünün seçimi için, kendi kulübünün finansal durumu için arka planda sinsilik yapmayalım, mert olalım. Taçtan gol yedik falan dediğinizde, olayı basitleştirirsiniz. Bize yapılan aynı taç hataları kendilerine yapıldığında feryat edenlerin bunu ana gündem maddesi yapmamalarını deneriz.

"ALDIĞIM DUYUMLARI SÖYLERSEM GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ ÜZÜLÜR"
Sayın Göksel Gümüşdağ, Türk futbolunu dizayn ettiğini ve yönettiğini psikozunu, havasını yayan bir kardeşimiz, açıkça beyan etsin. Göksel Bey saha dışı etmen demiş. Biz o işin uzmanı değiliz. Elinde herhangi bir şey varsa, duyum aldıysa açıklasın. Bizim alnımız açık. Açıkça söylesin. Ama ben söylersem, benim aldığım duyumlar çok üzücü olur. Üzülür."

SEMİH ÖZSOY'A CEVAP: 20 YILDA FENERBAHÇE KAÇ ŞAMPİYONLUK ALDI?
20 yılda tiyatro oynandı demek, ne demek, bunun neresinden tutayım? 20 yıldır lig Galatasaray'a göre dizayn ediliyor demek Fenerbahçe'nin de, Beşiktaş'ın da, Bursa'nın da, Trabzon'un da aldığı şampiyonluklara laf etmektir.
20 yılda Fenerbahçe kaç şampiyonluk aldı? Bunun öncesindeki 80 yıl var, önceki 80 yılda ne yaptınız derim ben de. Türkiye'de 20 yıldan uzun süredir kayıt altındadır tüm maçlar. Son 1 yıldır VAR kayıtları da alınmaktaır. Bizim lehimize hatalar olmamakta mı? Olmakta. Aleyhimizde de olmakta. Toplamda baktığımızda aleyhimize yapılan hatalar lehimize olanların kat kat üzerindedir.

AYRIŞTIRICI BİR DİL KULLANMAYALIM
Abdürrahim Bey bir maçtan sonra dedi onu. Bir maçta bir sağlık ekibinin konuşması VAR kayıtlarına girdi. Abdürrahim bey onu dile getirdi. Duygusal bir tepkiydi. Siz bunu diyorsanız ben 'insan yok sizde' derim. Milleti kör zannetmeyelim. Bütün yöneticilerin konuşurken dikkatli olması gerekiyor. Fikret Orman’ın sözlerinin seçim için yapıldığını düşünüyorum. Camialar ve taraftarlar bunlardan etkileniyor. Ayrıştırıcı bir dil kullanmayalım. Ağzımızdan çıkana dikkat edelim. Genç kitleler birbirine düşman oluyor. Bilgi, belge olmadan kendi taraftarımıza şirin gözükmek için bunları yapmayalım.

"HAKEMLER DE İNSANDIR, HATA YAPABİLİR' DİYE BİLDİRİ YAYINLATIRSAN, YAPTIĞIN EYLEM SANA DÖNER"
Biz diyoruz ki Türk hakemleri kendilerini aşmalılardır. Ve genç hakemlere özellikle şans verilmeli. Genç hakemlerin adını bile bilmiyoruz. Hayatımda hiçbir hakemle görüşmedim, konuşmadım ve yan yana bile gelmedim. Biz 5-6 en üst düzey hakemin ismi torbaya konsun, kura çekilsin dedik. Ve hile olmaması için kağıda yazalım dedik. Bunla dalga geçenler şimdi konuşuyor. Hakemler de insandır, hata yapabilir diye bildiri yayınlatıp, telefon edip bunu diğer kulüplerin yayınlaması için zorlarsan, sonra dönüp o bildiriyi okuman lazım. Bunu Galatasaray'a karşı kutsal cephe gibi yapmaya çalışırsan, o yaptığın eylem sana döner.

"BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLURSA TEBRİK EDERİM"
Suudi Arabistan ve bazı Asya ülkelerinde yabancı hakem uygulaması yapılıyor. Ancak ben Türkiye Ligi'nin bu kadar değersiz olduğunu düşünmüyorum. Bizim cesaretle bu işin üzerine gitmemiz, kısa ve uzun vadede alttan genç hakemleri sahaya sürmemiz gerek. İnsanın olduğu bir ortamda mutlak objektiflik mümkün değildir. Hata her zaman vardır. Ben şunu iddia ediyorum, aleyhimize yapılan hatalar, lehimize yapılan hatalardan çok daha fazladır. Bizim aleyhimize hata yapan insanlara maç verilmemesi bunun belgesidir. 3 takımın da şampiyonluk şansı var. Beşiktaş da şampiyon olursa tebrik ederim. Yayıncı kuruluş yayınladığımız videoyu kaldırtıyor. Telif hakkı var diyor, satın alalım diyoruz, "hayır" diyor. Bizi 1-2 yorumcu dışında savunan yok. Televizyonlarda Beşiktaşlı ve Fenerbahçeliler var. 1-2 Galatasaraylı var, onlar da ikinci, üçüncü planda.

"BİZİM LEHİMİZE HATA YAPAN HAKEMLERİ BİTİRDİLER"
Benim üst üste 5 pozisyonumu Ali Palabıyık vermiyorsa, ben bunda dış etmen ararım. Sonra ne oldu? 2 hafta beklediler, yine maça verdiler. Hani biz kollanıyorduk? Bizim lehimize hata yapan hakemleri de bitirdiler. Bizim aleyhimize yapanı inat olsun diye ertesi gün yine maça veriyorlar. Ben verilmesin demiyorum, ben objektif yayından ve yorumdan yanayım. Yapılan yorumlar Galatasaray'a haksızlık noktasında."

ABDULLAH AVCI'YA YANIT: NASIL BÖYLE DİYEBİLİR?
Ben hiç soyunma odasına inmedim bu güne kadar. Sizler oradasınız. Bu güne kadar Galatasaray koridorlarında ne olmuş? Ben de merak ettim. Milli Takım teknik direktörü olmuş Abdullah Avcı nasıl 'koridorlara sahip çıksınlar'
diyebilir. Asıl saha dışı, asıl tehlike bu.

RİZESPOR BAŞKANI TARAFTARINI KIŞKIRTTI
Rizespor tribünleri ülkenin en centilmen tribünlerinden. Maç boyunca tribünlerde hiçbir şey olmadı. Ama Protokol Tribünü'nde hayatımda görmediğim şeyler gördüm. Rizespor Başkanı, sırtını sahaya dönerek tribündekileri kışkırttı. Ben böylesini görmedim. Benim ikinci başkanımın oğlu dayak yemekten, yumruk yemekten kurtulamadı. Abdurrahim beyin Rize'ye neler yaptığını bilirim."