Nihat Özdemir istifa etti, TFF'nin geçici başkanı belli oldu

Nihat Özdemir istifa etti, TFF'nin geçici başkanı belli oldu
Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir istifa etti. Özdemir'in 1 yıl daha görev süresi bulunuyordu. Nihat Özdemir istifa etti, TFF'nin geçici başkanı belli oldu

Son olarak MHK'nın görevden aldığı hakemlerle ilgili krizin yaşandığı ve arap saçına dönen yayın ihalesi ile çalkalanan Türkiye Futbol Federasyonu'nda TFF Başkanı Nihat Özdemir, görevinden istifa etti.

Özdemir, Riva'daki toplantıda yönetim kurulu ve kulüp başkanlarına istifa kararını açıkladı.

TFF'den resmi açıklama geldi. TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda, Başkanımız Sayın Nihat Özdemir görevinden istifa etmiştir. Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla, Türkiye Futbol Federasyonu'na Başkan Vekili Sayın Servet Yardımcı vekâleten başkanlık edecektir.

Özdemir, 2019'da tek aday olarak girdiği TFF Başkanlık Seçimi'nde 179 oy olarak federasyonun 42. başkanı olmuştu. Özdemir'in 1 yıl daha görev süresi bulunuyordu. TFF seçimi 2023 Haziran’da yapılacaktı.

Haziran ayındaki genel kurula kadar Başkan Vekili Servet Yardımcı'nın başkanlığı yürüteceği belirtildi. Haziran ayındaki genel kurulda seçim maddeli toplantı olup olmayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

 Baykan da istifa etmişti

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari ve Hukuk İşleri Sorumlusu Mehmet Baykan, MHK'nin hakemlerle ilgili aldığı kararın TFF Tahkim Kurulu'ndan dönmesi sonrası yaşanan sürecin ardından istifa ettiğini açıklamıştı.

Nihat Özdemir kimdir ?

Nihat Özdemir 5 Nisan 1950'de Diyarbakır'da doğdu. Evli ve 2 çocuk babası olan Özdemir Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden (şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden) Makina yüksek mühendisi olarak mezun olmuştur.

Özdemir üniversitedeyken Necmettin Erbakan'ın da asistanlığını yapmıştı.

İngilizce bilmektedir. Sanayi ve turizm, İnşaat alanlarında yatırımları vardır. Ankara, Bilkentte oturmaktadır. Limak adlı bir inşaat şirketi vardır. İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'nın hissedarıdır.

Halen LİMAK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olan Nihat Özdemir aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübünün eski 2. başkanıdır. Türkiye Müteahhitler Birliği’nin başkanlığını da yapmış olan Özdemir, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'nın hissedarıdır. Nihat Özdemir, Gülseren Özdemir ile evlidir. Batuhan Özdemir adında oğlu ve Ebru Özdemir adında kızı vardır.

 Nihat Özdemir, MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe'de yöneticilik yapmıştır. Fenerbahçe'de Ali Şen ve Aziz Yıldırım yönetimlerinde yer aldı. Aziz Yıldırım yönetiminde uzun yıllar Fenerbahçe Başkan Vekili olarak görev yaptı.