Pereira açıkladı ! ''Agresif bir şekilde...''

Pereira açıkladı ! ''Agresif bir şekilde...''

enerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi'nde Atramitos'la oynanacak rövanş maçı öncesi konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile futbolculardan Diego Ribas, UEFA Avrupa Ligi'nde Atramitos'la oynanacak rövanş maçı öncesi konuştu.

Teknik Direktör Pereira'nın sözlerinin yaklaşık 8-9 dakika sürmesinin ardından Portekizli, açıklamalarını tercüme edecek olan Deniz Sarıtaç'tan özür diledi. Bu durum toplantıda kahkahalara sebep oldu. Tercümana dönerek Türkçe 'Tamam, tamam' sözleriyle özür dileyen Vitor Pereira, daha sonra sözü Diego Ribas'a bıraktı.

Pereira'nın açıklamaları şöyle;

"GRUPLARA KALMAK İSTİYORUZ"

- Benim maçı izleyip izlemememden daha önemlisi takımın maça hazır olması. Deplasmanda olumlu bir skor aldık. Yanılmıyorsam son 44 maçta 1 mağlubiyet almışlar. Kesinlikle küçümseyemeyiz. Dikkate almamız gereken, kaliteli, teknik kapasitesi yüksek bir takım. Sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız. UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak istiyoruz.

TEK FORVET Mİ ÇİFT FORVET Mİ?

- Benim bakış açım şu. Kontraatağa hızlı çıkan bir rakip var. Topa sahip olmak bizim için çok önemli. Agresif bir şekilde oyun oynayacağız. Hemen bu topları kazanabilmek için çalışacağız. Kaptırdığımızda tekrar kazanmak için mücadele edeceğiz. Daha fazla topa sahip olursan kontrol bizde olur. İki forvetle oynarsınız defansif olursunuz ya da tam tersi ofansif olursunuz. Bu maça bağlıdır. Türk basınına saygı göstermeye çalışıyorum. Bir forvetle oynadığımız dakikalar en iyi dakikalardı. Kornerlerde, duran toplarda etkili olmaya çalışacağız. İkinci  golü beklerken golü kalemizde golü gördük. İki forvet oynadık diye yemedik tabi ki golü. Bu şekilde yorumlamıyorum ben karşılaşmayı. Tekrar izledim ve fikrim değişmedi. Tek forvetle oynayıp, üç orta saha ile oyunu kontrol ettiğimiz dönem en diri olduğumuz dönemdi karşılaşmada. Atramitos maçına kaç forvetle çıkacağız, bunu maç saatinde göreceğiz.

"KÜÇÜK TAKIMLAR SAHASINDA BEKLER"

- Kontrayı durdurmanın başka bir yöntimi daha var. Sizde kontra atak oynarsınız ama biz büyük takıma yakışır bir şekilde oynayacağız. Bizim yolumuz bu yol. Domine etmek isteyen bir takımız. Bu kulübün seviyesi bunu gerektiriyor. Küçük takımlar sahasında bekler ve kontra arar.

"İKİNCİ HAFTADA ŞAMPİYONLUK BEKLEMEYİN"

- Aslında benim istediğime yakın bir takımı Marsilya ile oynadığımız hazırlık maçında gördük. O maçta agresif, baskılıydık. Top bizdeyken de agresiftik. Benim takımdan istediğim görüntüye en yakın maçtı. Oyun ritmini yönetmek için bunu yapmalıyız. Hala zamana ihtiyacımız var. Bu nedenle de oyun kontrolsüz gözüküyor. Kısa bir sezon öncesi dönemi geçirdik. Daha fazla maç-antrenman yapmayı tercih ettik. Antrenman ritmimiz geride kaldı. Farklı dilleri konuşan farklı ülkelerden gelen bu oyuncularla bazen benim bile iletişimim zor oluyor. Sonrasında lig başladı. Avrupa Ligi maçı oynadık. Hala istediğimiz seviyeye ulaşamadık. Üç tane dört tane beş tane iyi oyuncu getirdiniz diye iyi bir oyun garantisi verilmiyor. Kollektif oyunu takım oyunu ile birleştiremedik. Çalışmamız lazım. Bu oyuncular geldi, harika takım olduk diye bir şey yok. Takım olma duygusunu biz kazandıracağız.  İkinci haftada 5-0, 6 0 kazanacağız diye bir şey beklemek imkansız. Dünyada hiçbir takım ikinci haftada şampiyon olmaz, ikinci haftada şampiyon olunmaz. Fenerbahçe inanılmaz ofansif oynayacak diye bir şey olamaz. Bireysel kalitemizin bilincindeyiz. Bize zaman lazım. Avrupa Ligi gruplarına kalmak ihtiyacımız olan tek şey. Bekleyin ve görün...

Diego'nun sözleri ise şöyle;

- Son maçta şartlar iyi değildi. Yeni bir şey değil. Türkiye Ligi'nde bu zorlukları yenmeliyiz. Bazen extra efor sarf etmek gerekiyor. Bunu denedik Rize maçında. Takımımızın güveni her hafta artıyor. Kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Yarın Avrupa Ligi'nde iyi bir performans ortaya koymak için hazırız.

- Şampiyon olamadık geçen sene. Günümüzden şimdiden konuşmak istiyorum. Takım için çok güzel bir ortam var. İyi bir ortam oluştu. Maç maç daha iyiye gitmek istiyoruz. Maçların tadını çıkarmak istiyoruz. Hedefimiz şampiyon olmak...

- Ben bu takıma nasıl faydalı olabilirim. Bunu düşünüyorum. Sorumluluklarımın farkındayım. Takımın iyi olması önemli. En önemlisi kazanmak. Herkesin beklentisi de bu yönde, farkındayız. Elbetteki sahada beklenen şov zamanla gelecektir.